• Stig Ålund, som bor i Klippan, har besökt sin barndomsstad – Eskilstuna och är mycket imponerad över stadens utveckling. Foto: Niklas Hom.
  • Foto: Anders Nilsson.
1/

Insändare: Vilken fantastisk utveckling som har skett i Eskilstuna!

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Med tilltagande ålder tycks vi bli alltmer intresserade av vår barndom och ungdom, platser vi bott på, där vi gått i skolan och arbetat. För några dagar sedan hade jag nöjet att visa upp bygden jag är uppvuxen i – Eskilstuna med omnejd – för ett gäng kompisar med sina rötter i andra delar av landet.

Det är inte utan stolthet man visar upp sin hembygd när man ser all den fantastiska utveckling som skett sedan jag för snart 50 år sedan lämnade Eskilstuna. En uppräkning av allt det fina som skett blir givetvis inte heltäckande: Munktellområdet, centrumbebyggelsen, högskolan, Tunavallen, Fristadstorget, Rademachersmedjorna, boende- och verksamhetsområdena i stadens utkanter, det sjudande restaurang- och nöjeslivet, Sundbyholm, Vilsta med mera.

Pricken över i-et under ett härligt veckoslut i Eskilstuna var den allsvenska fotbollsmatchen AFC–Malmö FF, även om statsministerns sommartal vid Rademachersmedjorna var i klass med matchen. Förutom skrällresultatet i matchen (jumbon utklassade tabellettan!) gladde vi oss mycket åt den värme och serviceanda personalen på Tunavallen visade mot en rullstolsburen kamrat i vårt gäng. Tack vare personalens omtanke och flexibilitet kunde vi sitta tillsammans och få en oförglömlig upplevelse. TACK!

En stad med så mycket sevärt och en sådan välkomnande anda är verkligen värd att få ha sitt lag kvar i högsta serien – även för herrar!

Stig Ålund

Klippan, Skåne

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaInsändare
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka