Stefan Löfven är Pelle Svanslös enligt insändarskribenten.  FOTO: FREDRIK SANDBERG/TT

Kattdemokrati (Fritt efter Gösta Knutssons Pelle Svanslös)

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Demokrati Hur ska man förklara ordet demokrati för barn frågar man sig på SVT. Jo, jag har ett tips! Man kan ta hjälp av Gösta Knutssons sagokatter för att förstå valdebatterna.

Jimmie Åkesson får bli den elaka katten Måns, som vill ta makten över de andra katterna och bestämma i Sveriges riksdag. Hans kompanjoner Bill och Bull får bli Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor som till varje pris vill stryka Måns medhårs, något som innebär att de kan skapa sig en egen maktposition. Annie Lööf får väl bli Murre från Skogstibble som känns igen på att hon kommer från landet. Hon gillar inte Måns, utan vill helst bestämma själv. Jan Björklund är en liberal-katt . Oklart vad det innebär!

Stefan Löfven får bli Pelle Svanslös och Magdalena Andersson får bli Maja Gräddnos. Hjältarna i Gösta Knutssons kattvärld är politiska hjältar i verkligheten. De visar empati och engagemang och vill förbättra villkoren för dem som har det svårt i samhället. De kämpar för integration och jämställdhet.

Det är demokrati!

Sossekatt

Läs mer om dessa ämnen

Insändare