Middagstips: Jambalaya gumbostyle

Den här färg- och smakrika räkgrytan kan pigga upp vilken sensommarkväll som helst.

Den här färg- och smakrika räkgrytan kan pigga upp vilken sensommarkväll som helst. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Den här färg- och smakrika räkgrytan kan pigga upp vilken sensommarkväll som helst. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Foto:

Övrigt2018-01-10 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

[fakta nr="1"]

[fakta nr="2"]

Ingredienser

4 portioner

100 g gul lök

125 g körsbärstomater

1 röd chili

½ zucchini

1 grön paprika

½ gul paprika

2 msk olivolja

4 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

3 dl ris

2 citroner

1 burk hela tomater

½ msk buljongpulver

2 lagerblad

1 msk chilipulver

1 msk socker

300 g räkor

Salt & svartpeppar