Att låta ungdomar få gratis bussresor på sommaren tycker signaturen "Tacksam patient" är konstigt.

Insändare: Varför gratis buss för ungdomar?

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

För inte så länge sedan chockades vi av tidningsrubriker, som hävdade att nordiska 15-åringars intelligenskvot har sjunkit. Ibland tror man att det också gäller vissa politiker. Hur ska man annars kunna förklara att man vill ge skolungdomar gratis bussresor under sommaren?

Spaltmetrar har skrivits om hur lite våra ungdomar rör sig. Vissa skolor har till och med utökat idrott på schemat och anser att elevernas skolprestationer har förbättrats. Att då ge gratis bussresor på sommaren verkar konstigt. Det är ju under ungdomsåren som skelettet ska belastas och stärkas för att kunna kompensera för den urkalkning som sker senare i livet.

Om landstinget har svårt att göra av med sina pengar är det ett mycket bättre alternativ att ge gratis parkering till alla patienter som genom återkommande vård på till exempel Mälarsjukhuset får livet förlängt.

Tacksam patient

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

SörmlandstrafikenBussInsändare
Relaterat