Carolina Bäck, Eskilstuna stadsmission, och Jannica Sjöstedt, Föreningen Omtanke, var två av gästerna i morgonsoffan. Programvärd var Julia Rosqvist. Foto:

De lyfter Eskilstuna med omtanke

Eskilstuna

Torsdagens morgonsoffa blev en välbesökt tillställning där fokus låg på individer och organisationer som gör Eskilstuna till en mer attraktiv stad.

Drygt 130 personer kom på morgonen till Munktell Science Park för att uppleva eventet som arrangeras av Marknadsföreningen i Eskilstuna, MIE.

— Det är ett ypperligt tillfälle att nätverka, sa föreningens ordförande Ulrica Sjöberg.

Julia Rosqvist var programvärd. Hon hade Patrik Kolar som sidekick. UF-företag fanns på plats och visade upp produkter i form av vedbehållare och slipsar. Ett flertal personer gästade soffan. Det handlade om allt från företagsetableringar till idrottande och socialt engagemang.

En av gästerna var Carolina Bäck från Eskilstuna stadsmission.

— Vi har inte plats för alla som behöver vår hjälp som är akut bostadslösa i dag. Vi har bara 10 akutplatser. Vi är på gång att starta en stödboende i nära samverkan med Eskilstuna kommun för att kunna jobba vidare och ge ännu mer hjälp, berättade hon.

Jannica Sjöstedt berättade om Föreningen Omtanke som hon har grundat.

— Min tanke var att jag skulle försöka sprida lite glädje och kärlek i den här staden. Det finns många som behöver hjälp. Det är många barnfamiljer som behöver kläder och presentkort på mat.

Fredrik "Frallan" Hedenström och Esmeralda Lövstaf, som båda medverkar i Footloose, berättade om musikalen som för närvarande går på Eskilstuna Teater. De sjöng även ett stycke ur musikalen.

Mia Forslöf och Sofie Andersson kom till soffan för att prata om Älsklingstunapodden.

— I de flesta städer får det negativa ta överhanden och det var därför jag tyckte att det här var en så lysande idé, att vi kunde lyfta det som är positivt, sa Mia Forslöf.

Morgonsoffan gästades även av Veronica Gustafsson, Tuna Park, och Isabell Gölles, Eskilstuna Innerstad, som berättade om kampanjen Handla för Eskilstuna.

— Det vi vill är att man ska vara medveten om vad det faktiskt innebär när jag väljer att köpa samma tröja på Lindex på Erikslund i stället för på Lindex i Eskilstuna och vad det innebär för våra barn och våra barnbarn framöver, sa Isabel Gölles.

Det handlade också om sport som har lyft Eskilstuna i morgonsoffan. Håkan Ringkvist från Smederna visade upp den stora SM-bucklan och konstaterade Smedernas lagkänsla har varit en viktig orsak till framgången.

Gymnasten Jonna Adlerteg från EGF visade upp guldmedaljen som hon vann i världscupen i barr i Ungern i september. Hon berättade att hon oftast tränar två pass per dag.

— Då tränar jag på morgonen drygt tre timmar. Sedan åker jag hem och vilar och äter lite grann. Så tränar jag igen drygt tre timmar. Sedan kanske jag pluggar lite grann på kvällen.

David Hofmann, Eskilstuna Logistik och Etablering AB, och Jonas Kolehmainen, Sportamore, pratade om logistik och etableringar. E-handelsbolaget Sportamore invigde i somras sitt nya lager i Eskilstuna.

— Vi bestämde oss för ganska tidigt att Mälardalen är ett viktigt område. E-handeln handlar mycket om snabbhet, sa Jonas Kolehmainen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstunanäringsliv

Mest delat denna vecka

Relaterat