Takläggningsföretaget Rustabo, som bland annat finns i Eskilstuna, har fått en ny vd. Foto:

Efter konkursen: Rustabo får ny ägare

Eskilstuna
annons

Takläggningsföretaget Rustabo gick i konkurs tidigare i augusti. Nu har företaget fått en ny ägare.

Rustabo AB, med huvudsäte i Borlänge, har funnits i Eskilstuna sedan 2010. För närvarande finns Eskilstunakontoret på Mått Johanssons väg.

Företaget har tidigare gått som tåget och för några år sedan var ett 100-tal personer anställda varav omkring 30 i Eskilstuna.

Efter minskad orderingång har emellertid företaget varit tvunget att skära ner och den 4 augusti 2017 försattes Rustabo i konkurs och samtliga i personalen sades upp. Sedan dess har företaget drivits av en konkursförvaltare och lönerna har säkrats via den statliga lönegarantin.

Nu har dock en ny ägare tagit över verksamheten och personalen. Tommy Hafvsdalen heter han och har tidigare bland annat varit vd för företaget Åkerströms och koncernchef för Mockfjärds AB. Tommy Hafvsdalen, som är bosatt i Falun, kommer också att arbeta som ny vd för Rustabo.

— Vi kommer fortsätta vara det starka varumärke som kännetecknat Rustabo, kvalitet och tillförlitlighet enligt Rustabomodellen, säger Tommy Hafvsdalen.

Tommy Hafvsdalen håller nu som bäst på att se över verksamheten. Hur många i personalen som får stanna kvar i företaget är för närvarande oklart.

— Vi gör allt vi kan för att ha personalen kvar, men än så länge har jag inga konkreta siffror. Det ska i alla fall bli jättespännande att leda företaget vidare, säger han.

Rustabo har sina rötter i företaget Assa säkra hem som de tidigare ägarna köpte loss av Assa Abloy. När låsförsäljningen inte gick så bra bytte bolaget inriktning till takomläggning för privatpersoner och 2009 bytte företaget namn till Rustabo. Förutom i Borlänge och Eskilstuna har företaget kontor i Västerås, Örebro och Gävle.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaNäringslivjobb och pengar
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka