• Amanda Hed, mottagare av stiftelsen Maria Pihls minnes stipendium 2019 Foto:
  • Annica Skoog på Wäsby Magasin tog emot Affärslivspriset från Eskilstuna-Kurirens chefredaktör Eva Burman. Foto:
  • Ida Norström utsågs till Årets UF-alumn och kramades om av Elin Karlsson, tf regionchef på Ung Företagsamhet Södermanland. Foto:
  • Priset som Årets Marknadsförare togs emot av en glad och stolt Johannes Wahlberg, Smederna. – Kvällens resultat visar att jag och Håkan har gjort ett väldigt bra jobb de senaste två åren, sa han. Foto:
  • Åsa Öberg utsågs till Årets Innovatör. Kattis Ahlström var konferencier. Foto:
  • Andreas Frisk, vd för Svenska Säkerhetsentreprenader/Secor, utsågs till Årets Företagare 2018. Foto:
  • Fredrik Karlsson och Elin Ericsson på Hökärr Trä & Bygg i Näshulta var lyckliga vinnare av utmärkelsen Årets Nyföretagare 2018. Foto:
1/

Företagare prisades på festlig näringslivsgala

Eskilstuna

Elin Ericsson och Fredrik Karlsson som driver Hökärr Trä & Bygg i Näshulta utsågs på torsdagskvällen till Årets Nyföretagare 2018. De tog emot utmärkelsen inför en jublande publik på 600 personer.

Priset delades ut under galamiddagen vid näringslivseventet Eskilstuna Näringsliv EN19. Eventet, som ägde rum i Stiga Sports Arena, var fullbokat med cirka 600 besökare.

Priset Årets Nyföretagare delas ut av Nyföretagarcentrum med motiveringen:

"Att ta över en verksamhet från sin pappa och fortsätta och utveckla såväl drift som företag och marknad är många gånger en tuff uppgift. Dessa nya två företagare lyckas väl med detta skifte och dessutom har man breddat företagets verksamhet."

– Vi är femte generation och vi tog över för ett och ett halvt år sedan, sa Elin Ericsson efter att hon och maken Fredrik tagit emot priset.

Fredrik passade på att berömma sin hustru:

– Elins paradgren är att verka bland människor. Det är jag imponerad av. Det är det som hon verkligen brinner för. Då brukar saker och ting bli bra när man brinner för saker.

Någon i publiken ropade "Heja Näshulta" varpå pristagarna fick en extra applåd.

Under eventet delades även Eskilstuna-Kurirens Affärslivspris ut som denna gång gick till Annica Skoog på Wäsby Magasin. Hon har sedan 2011 skapat en uppskattad liten företagspark på familjegården Väsbyholm i Mälarbaden. Enligt motiveringen har Annica Skoog gått från dröm till verklighet.

Andreas Frisk, vd för Svenska Säkerhetsentreprenader/Secor, utsågs till Årets Företagare 2018.

– Jag vill tacka alla de här som jag jobbar med i alla former. Det är de som har gjort den här plattformen så att jag får stå här, sa Andreas Frisk vid prisutdelningen.

Svenska Säkerhetsentreprenader/Secor säljer säkra dörrar. Enligt Företagarnas motivering är det "ett lönsamt företag som på några få år strategiskt byggt upp sin organisation genom ett modigt ledarskap med tydliga mål, ett stort hjärta och innovativa styrmedel."

Smederna med Johannes Wahlberg prisades som Årets Marknadsförare. Enligt Marknadsföreningens motivering har Årets Marknadsförare "lyckats fånga allmänhetens uppmärksamhet och intresse."

Priset togs emot av en glad och stolt Johannes Wahlberg.

– Klubben har någonting att jobba vidare på som man har gjort under två års tid. Jag hoppas man förvaltar det som jag och Håkan Ringkvist har gjort de två senaste åren.

Som Eskilstuna-Kuriren nyligen rapporterat har 22-åringen från Eskilstuna sagt upp sig och meddelat att han lämnar Smederna. Han har dock kontrakt februari månad ut.

Innovations- och designdoktorn Åsa Öberg, Åsa Öberg AB, utsågs till Årets Innovatör. Priset delades ut av Munktell Science Park och enligt motivationen är hemligheten bakom hennes framgång en "djuplodad kunskap om hur produkter och tjänster kan skapas på ett meningsfullt sätt."

Amanda Hed tog emot stiftelsen Maria Pihls minnes stipendium. Stiftelsen Maria Pihls minne delar en gång om året ut stipendiet på 50 000 kronor till en kvinna som är en förebild för kvinnors entreprenörskap. Amanda Hed jobbar som ekonomichef på företaget EPC Sverige AB som är verksamt i sprängämnesbranschen.

Ida Norström från Mariefred utsågs till Årets UF-alumn i Sörmland. När Ida Norström gick på Thomasgymnasiet i Strängnäs läsåret 2016/2017 drev hon ett elektrikerföretag som UF-företag. Efter studenten har hon vidareutvecklat sin affärsidé från UF-företaget och startat det aktiebolag som hon driver i dag.

Eventet bjöd även på inspirationsföreläsningar av diplomaten och politikern Jan Eliasson och den protesbärande triatleten Shahrzad Kiavash. En programpunkt handlade om Affärsplan Eskilstuna. Kattis Ahlström intervjuade även Eskilstunakändisarna Sanne Josefsson och Sebastian Larsson.

Läs också

( 10 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaEkonomi/FöretagJobbPengarnäringsliv
Relaterat