Jörgen Svenningsson är chef för Volvo CE:s fabriker i Europa. Foto:

Kraftigt förbättrat resultat för Volvo CE

Eskilstuna
annons

Försäljningen ökar kraftigt för Volvo CE samtidigt som företaget kan skörda frukterna av sitt effektiviseringsprogram.

— Vi har haft ett ganska dramatiskt effektiviseringsprogram som har löpt under ett par år, säger Jörgen Svenningsson, chef för Volvo CE:s fabriker i Europa.

— Det börjar vi se resultat av och det tycker jag är väldigt tillfredsställande.

Volvokoncernen ökade både försäljningen och lönsamheten under det andra kvartalet. Nettoomsättningen uppgick till 88,4 miljarder kronor, vilket är en ökning med 12 procent jämfört med samma kvartal i fjol. Även lönsamheten fortsatte att utvecklas bra. Rörelsemarginalen uppgick till 9,7 procent.

Volvo CE:s leveranser steg under det andra kvartalet med 49 procent till 17 472 maskiner, framförallt tack vare ökad försäljning i Kina och stabil tillväxt i Europa och Nordamerika. Rörelseresultatet uppgick till 2,5 miljarder kronor jämfört med 810 miljoner kronor samma kvartal i fjol.

Jörgen Svenningsson är chef för Volvo CE:s fabriker i Europa. Han menar att det viktigaste för verksamheten i Eskilstuna är marknadsutvecklingen i Europa eftersom det är dit man levererar den största delen av sina produkter.

— Speciellt när vi nu tar marknadsandelar på tunga maskiner så är det väldigt positivt, säger han.

Jörgen Svenningsson vill framhålla personalen i Eskilstuna. Han menar att den starka uppgången ställer höga krav på flexibilitet.

— Kompetensen måste finnas där och det har vi.

Jörgen Svenningsson anser att en viktig händelse under det första halvåret var invigningen av den nya provningsanläggningen TC15 i Eskilstuna som företaget har investerat mångmiljonbelopp i.

— Sånt indikerar att man tror på detta. Här kommer vi att stanna för det är ingenting man flyttar.

Volvo CE har cirka 1 900 anställda i Eskilstuna. Ytterligare 200 personer arbetar inom andra Volvobolag i Eskilstuna. Enligt Jörgen Svenningsson är det inga förändringar på gång när det gäller personalen i Eskilstuna.

— Vi är ganska stabila nu, säger han.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaNäringsliv
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka