Jan-Erik Larsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Flen.

Liten uppgång för Flen

Flen

Flen hamnar i årets rankning på plats 223 bland landets 290 kommuner. Flen har därmed klättrat fem placeringar jämfört med i fjol.

— Jag kan upprepa det jag har sagt tidigare år: Det viktiga är ju kanske inte för oss att plocka lågt hängande frukter för att komma högt upp i en rankning utan det viktiga är att vi får hållbara processer där vi förbättrar klimatet i vårt samarbete med näringslivet långsiktigt. Vi har gått upp de sista fem åren, inte några jättekliv, men vi förbättrar oss undan för undan och det tror jag är jätteviktigt, säger kommunstyrelsens ordförande Jan-Erik Larsson (S).

— Nu kommer vi också att jobba med en näringslivsstrategi som vi har tagit fram tillsammans med näringslivet. Det är också en väldigt viktig del i det här.

Flen har framför allt förbättrat sig på området Konkurrens från kommunen.

Rankingen visar dock på en viss försämring när det gäller kommunpolitikernas attityder till företagande.

— Det gör mig lite bekymrad att man upplever det, men jag kan ju inte svara för alla politiker och hur man uppträder i mötet med näringslivet, säger Jan-Erik Larsson.

Flen faller även på rankningen när det gäller Tillämpning av lagar och regler.

— Det måste vi nog titta lite grann på. Jag vart lite överraskad att vi hade försämrat oss där. Jag vet inte vad det beror på riktigt. Det är någonting vi måste analysera. Även om det är en attitydundersökning så är det tecken på att vi behöver ha en dialog om och få reda på vad det är som avses och om det är någonting vi kan påverka.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Flennäringsliv
Relaterat

Mest delat denna vecka