• Skiss som visar vilken typ av restaurang som Max kommer att bygga i Strängnäs. Konceptet lanserades för cirka ett och ett halvt år sedan.
  • Max nya restaurang kommer att ligga vid McDonalds och Circle K i Biskopskvarn bredvid E20.
1/

Max öppnar hamburgerrestaurang i Strängnäs

Strängnäs

Max startar en hamburgerrestaurang bredvid McDonalds och Circle K vid E 20 i Biskopskvarn. Restaurangen kommer att sysselsätta mellan 40 och 50 personer. Den beräknas öppna 2019.

Bygg- och fastighetskoncernen Kilenkrysset och Max Burgers har tecknat ett markavtal vid trafikplats Biskopskvarn längs E20 söder om Strängnäs.

— Jag är väldigt positiv till det här. Det är jätteroligt, säger Kilenkryssets grundare och vd Jan Persson.

Marken som Max köper är 4 152 kvadratmeter stor. Tomten ligger granne med McDonalds och bensinstationen Circle K.

— Strängnäs Etableringspark växer. Det är fantastiskt roligt att vi nu har tecknat avtal med Max. Området blir därmed ännu mer attraktivt för verksamheter och besökare, säger Kilenkryssets grundare och vd Jan Persson.

Katrina Lepschi Zettervall är bolagslantmätare på Kilenkrysset:

— Det ska bli roligt att det blir ytterligare en aktör här ute, säger hon.

Restaurangen kommer att byggas enligt Max nyaste koncept ritat av Wingårdh Arkitektkontor. Det blir en fristående restaurang med drive-in, cirka 135 platser inomhus och 100 utomhus. Öppning beräknas ske 2019.

— Vi är glada att de första stegen för att öppna vår första restaurang i Strängnäs har tagits. Området runt trafikplatsen är under utveckling, vilket ger goda förutsättningar för oss på Max att möta nya gäster, säger Tony Jakobsson, etablerings-, bygg- och fastighetschef på Max Burgers.

Enligt Marita Wengelin, PR-chef på Max Burgers, kommer den nya restaurangen att sysselsätta mellan 40 och 50 personer. Cirka 25 av dem kommer att jobba heltid, övriga kommer att arbeta deltid.

För att få jobb på Max får man inte vara yngre än 16 år.

— Det är kopplat till att vi har kollektivavtal med hotell- och restaurangfacket, säger Marita Wengelin.

Vid rekryteringarna kommer Max Burgers även att gå mycket på personlighet.

— Att man har en bra inställning till andra människor och tycker det är kul och klarar av att arbeta under ganska snabba puckar, säger Marita Wengelin och fortsätter:

— Vi tycker det är kul med mångfald. Vi välkomnar alla som tycker det här skulle vara ett roligt jobb att söka.

Jan Persson på Kilenkrysset är extra glad över att Max sysselsätter många ungdomar.

— Det är en skola för ungdomarna att lära sig att komma ut i arbetslivet. Jag tycker det är bra.

Jan Persson menar att området Solberga/Biskopskvarn har ett mycket bra läge.

— Korsningen här är det enda ställe där du kan komma åt Europavägen och 55:an som går norr-söder. 55:an är nästan yttre ringvägen till Stockholm eftersom Stockholm har trafikinfarkt. Mycket trafik går upp 55:an till Uppsala och Gävle i stället för att gå inom Stockholm för där vet man aldrig hur lång tid det tar när man ska igenom.

Max Burgers

Max Burgers är Sveriges äldsta hamburgerkedja. Max startades 1968 av Curt Bergfors och Britta Fredriksson. Curt Bergfors är arbetande styrelseordförande i företaget och sönerna Richard Bergfors är vd och Christoffer Bergfors är vice vd och Sverigechef. Max har totalt 124 restauranger, varav 113 ligger i Sverige. Max sysselsätter 4500 medarbetare och omsatte 2,8 miljarder år 2016, varav 2,6 miljarder i Sverige.

Kilenkrysset

Kilenkrysset är en privatägd bygg- och fastighetskoncern med säte i Strängnäs. Jan Persson är vd/styrelseordförande, ägare och grundare av koncernen. Kilenkrysset startade under fastighetskrisen på 1990-talet, då med inriktning på fastigheter i Mälardalen. Numera arbetar företaget främst med lager-, kontors- och logistikfastigheter. Kilenkryssets fastighetsbestånd finns i 17 kommuner.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsMatnäringsliv
Relaterat