Deniz Hamid, Anwar Hamid och Jehan Alafach på Apoteksgruppen i Eskilstuna. Foto:

Nytt apotek öppnar i Eskilstuna

Eskilstuna
annons

På måndagen öppnar ett nytt apotek vid Willys på Väster i Eskilstuna. Butiken ingår i kedjan Apoteksgruppen som därmed etablerar sig i kommunen.

I och med Apoteksgruppens etablering finns alla de fem stora apotekskedjorna i Eskilstuna. Sedan tidigare har Hjärtat, Apoteket AB, Kronan och Lloyds butiker i kommunen. Apoteksgruppen skiljer sig från de övriga kedjorna genom att de 184 butikerna ägs av egenföretagare. En statligt ägd serviceorganisation stöder och samordnar egenföretagarna.

Butiken i Eskilstuna ägs av Jehan Alafach och hennes svåger Anwar Hamid. Båda är legitimerade apotekare. De menar att eftersom de själva äger butiken så kommer de att lättare kunna anpassa sig till de lokala kundernas behov. Ägarna menar också att förutsättningarna är goda för ett bra samarbete med den relativt närliggande vårdcentralen City.

Jehan Alafach har tidigare arbetat som apotekschef för Apotek Hjärtat Mälarsjukhuset. Anwar Hamid driver sedan 2010 en butik inom Apoteksgruppen i Solna. Anwar Hamids dotter Deniz Hamid, som även hon är legitimerad apotekare, arbetar i Solnabutiken och kommer att hjälpa till i butiken i Eskilstuna.

— Vårt fokus kommer att vara kundservice, säger Deniz Hamid.

— Vi vet att andra apotek också ger service. Det är inte något fel på dem, men vi kommer att satsa mer på servicen, säger Anwar Hamid.

Till vardags kommer Jehan Alafach, Anwar Hamid samt en apotekstekniker att jobba i butiken i Eskilstuna.

I butiken kommer kunder att kunna hämta ut recept och handla receptfria varor.

— Vi har även e-handel och kommer i framtiden att erbjuda hemkörning, säger Deniz Hamid.

Hon framhåller närheten till mataffären Willys som en fördel.

— Man kan snabbt sköta flera ärenden. Handla, gå in på apoteket och parkera bilen lätt.

Apoteket är 150 kvadratmeter stort och ligger i en helt nybyggd fastighet. Inredningen består delvis av ek. Det är gott om utrymme mellan hyllorna och varorna är placerade i tydliga kategorier.

— Det är ett nytt koncept med ek. Vi går från det traditionella, sterilt vita apoteket till en lite varmare och naturligare miljö, säger Deniz Hamid.

Ägarna menar även att det kommer att behövas ett apotek på Väster eftersom det arbetar många i industrierna och på kontoren i området. Dessutom kommer det att byggas många nya bostäder. Bron till Munktellstaden bidrar också till att fler människor rör sig i området.

Det finns sedan tidigare 10 apotek i Eskilstuna, men det är inget som avskräcker Anwar Hamid.

— Man räknar ett apotek per 7 500 invånare. Eskilstuna har nu runt 100 000 invånare. Vi kommer att klara oss, säger han.

Anwar Hamid bodde 23 år i Eskilstuna innan han 2011 flyttade till Stockholm sedan han startat butiken i Solna.

— Man längtar till Eskilstuna. Jag kommer så småningom att flytta tillbaka. Alla våra vänner och släktingar bor här, säger han.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstunanäringsliv
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka