• Prins Daniel besöker Stiga Sports AB som stödjer kronprinsessparets initiativ Generation Pep. Foto:
  • Prins Daniel besöker på fredagen Stiga Sports AB i Eskilstuna. Foto:
1/

Prins Daniel kommer till Eskilstuna

Eskilstuna

På fredagen får Stiga Sports AB i Eskilstuna besök av prins Daniel. Bakgrunden är företagets samarbete med Generation Pep som är kronprinsessparets initiativ för att skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

— Stiga Sports och Generation Pep har samma mål att få barn och ungdomar att röra på sig mer. Lyckligt nog har han tackat ja till den här inbjudan, säger Josefine Brögger, pr-ansvarig vid Stiga Sports AB.

Hon har själv träffat prinsen vid ett flertal tillfällen tidigare.

— En oerhört angenäm och intresserad person, säger hon.

Generation Pep, GEN-PEP, är en icke vinstdrivande organisation som verkar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska få möjlighet att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Initiativtagare är kronprinsessparet. GEN-PEP arbetar tillsammans med aktörer från hela samhället.

Stiga Sports konkreta bidrag består bland annat av att varje år välja ut produkter som märks med GEN-PEP:s logotyp och säljs till ett förmånligare pris. Dessutom skänker företaget utrustning till utvalda projekt.

Prinsen besöker Stiga Sports AB under två timmar på fredagsförmiddagen. Under besöket kommer prinsen bland annat att studera produktionen hos det klassiska svenska bordtennisföretaget med både hobby- och proffsprodukter. Stiga Sports har både träproduktion och plastproduktion i Eskilstuna.

11-årige pingistalangen David Björkryd från Eskilstuna ska spela mot prinsen. Foto:

— Vi ska berätta om verksamheten och om företaget och han ska träffa ägarfamiljen och anställda bakom Stiga, säger Josefine Brögger.

Prins Daniel kommer under besöket även att spela pingis med den 11-årige talangen David Björkryd från Eskilstuna BTK.

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

Platser/Eskilstunanäringsliv
Relaterat