Jacob Högfeldt (M), kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs. Foto:

Strängnäs bommar målet

Strängnäs

Strängnäs hade som mål att 2017 i placera sig bland de 50 bästa kommunerna. När rankningen presenterades på tisdagen stod det klart att Strängnäs faller från plats 78 till 105 och därmed missar målet.

— Jag tror det är viktigt att ha en hög målsättning och en hög ambition och den har inte på något sätt ändrats. Vi konstaterar att vi inte når det målet och vi kommer att lägga en ny plan för att ta nya steg både mot det målet och bortom det målet. Vi får bara konstatera att vi inte nådde hela vägen fram och att vi nu måste ta nya grepp för att stärka oss ännu mer, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt (M).

Strängnäs kommun påbörjade hösten 2013 ett förbättringsarbete för företagsklimatet. Målsättningen har varit att vara bland de 50 bästa kommunerna år 2017 på Svenskt Näringslivs ranking.

Förra året såg det fortfarande bra ut. Strängnäs kommun klättrade för tredje året i rad till rankingplacering 78. Målet att hamna bland de 50 bästa tycktes vara inom räckhåll, men så blev det alltså inte. I årets ranking faller kommunen i stället från plats 78 till plats 105.

— Vi är givetvis inte nöjda med att vi har en tillfällig sättning i den positiva utveckling som vi har haft, säger Jacob Högfeldt.

Störst är fallet inom området Konkurrens från kommunen där Strängnäs tappar 111 placeringar till plats 193.

— Vi måste analysera mer vad som ligger bakom det. Vi ser att det är ett flertal kommuner som har ganska dåliga värden på den, säger Jacob Högfedlt.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäsnäringsliv
Relaterat