Entreprenören Mathias Bardland från Åkers Styckebruk blir delägare och vd i Eskilstunaföretaget.

Ung entreprenör startar städföretag i Eskilstuna

Eskilstuna

Den här veckan drar ett nytt städföretag i gång verksamheten i Eskilstuna. Bakom företaget står bland annat den 19-årige entreprenören Mathias Bardland från Åkers Styckebruk. Etableringen kan medföra 15 nya arbetstillfällen.

— Drömmen är att bli det självklara valet av städföretag för privatpersoner och företag i Eskilstuna, säger Mathias Bardland.

Städarna Sverige AB är landets femte största hemservicebolag med över 200 medarbetare. Koncernen, som sedan tidigare finns på 11 orter i Sverige, startar nu även verksamhet i Eskilstuna.

Etableringen sker tillsammans med den unge entreprenören Mathias Bardland som blir delägare i Eskilstunaföretaget samt vd och ansvarig för all verksamhet i Eskilstuna, Strängnäs och Mariefred.

— Att etablera oss i Eskilstuna är ett naturligt steg i vår expansionsplan. Eskilstuna ligger bra till geografiskt då vi sedan tidigare har flera kontor i närliggande städer. Vi tror dessutom att det finns en stor framtidspotential i Eskilstuna och att staden kommer att fortsätta växa, säger Christoffer Sjögren, koncernchef på Städarna Sverige AB.

Den 19-årige Mathias Bardland från Åkers Styckebruk blir städkoncernens yngsta vd.

— Många kanske tycker att vi är galna som vågar satsa en sådan här viktig etablering på en 19-åring, men vi är inte det minsta oroliga. Mathias är entreprenör ut i fingerspetsarna och kommer sköta denna etablering på ett fantastiskt sätt, säger Christoffer Sjögren.

Mathias Bardland tog studenten så sent som i somras från Thomasgymnasiet där han har gått elprogrammet.

— När jag blev erbjuden denna fantastiska möjlighet av Städarna så var det verkligen en dröm som gick i uppfyllelse! Detta kommer bli otroligt roligt och jag är grymt taggad att få Städarna i Eskilstuna att växa, säger han.

Mathias Bardland har under gymnasietiden drivit det framgångsrika UF-företaget Extreme Shaker UF. Företagets produkt består av en shaker som man kan värma eller kyla drycken beroende på om man vill använda den till kaffe eller som proteinshaker.

I slutet av förra året deltog Mathias Bardland i UF-tävlingen Företagspitchen där drygt 15 UF-företag från norra Sörmland fick framträda på Munktell Science Park i Eskilstuna och presentera sina koncept. Mathias Bardlands bidrag slutade på tredje plats i tävlingen.

— Det gick väldigt bra för mig med den produkten, säger han.

Mathias Bardland kommer inom en snar framtid att starta ett vanligt företag som ska fortsätta arbetet med produkten. Det var även genom Ung företagsamhet som han fick kontakt med Städarna Sverige AB.

— Jag känner själv att jag älskar att jobba. Jag tycker det är väldigt kul.

När det gäller städföretagets etablering i Eskilstuna är ambitionen att under 2017/2018 skapa minst 15 nya arbetstillfällen i Eskilstuna. Rekryteringen pågår för närvarande.

— Det viktigaste är att man är positiv och driven och känner att man vill jobba, säger Mathias Bardland.

Det är ännu inte klart på vilken plats i Eskilstuna kontoret kommer att ligga, men troligen blir det i stadens utkant. Mathias Bardland kommer förmodligen att flytta till Eskilstuna.

— Vi försöker trycka väldigt mycket på bra service och jättebra kundkontakt. Det ska vara enkelt för kunden att nå oss. Kunden får även ett kundkort i en portal på nätet där man kan gå in och ändra lite hur man vill. Servicen är det viktigaste och att arbetet blir noga utfört.

Vad har du för mål?

— Målet är att Städarna ska bli det bästa städföretaget i Eskilstuna med både de mest nöjda kunderna och medarbetarna.

Städarna Sverige AB

Städarna i Eskilstuna är ett dotterbolag till Städarna Sverige AB som är Sveriges 5:e största hemservicebolag med över 200 medarbetare. Städarna är verksamma i 12 orter i Mellansverige.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaNäringsliv
Relaterat