Nej, jag syftar varken på Iran, Turkiet, Egypten, eller Saudiarabien – där det förresten inte hålls några presidentval – utan snarare på Förenta staterna.
Sedan många decennier är ju USA djupt inblandat i Mellanösterns politik, genom sina allianser med Israel och olika oljekungar, för att inte tala om de många krigen: Jemen, Syrien, Irak, och så vidare. Ett amerikanskt presidentval är således en stor sak för området, och den blir knappast mindre av den våldsamma kontrasten mellan 2016 års huvudkandidater: demokraten Hillary Clinton och republikanernas Donald Trump.
Den hårfagre högerpopulisten slänger ur sig åsikter åt alla håll, många av dem motstridiga, men har ändå antytt att en omställning av amerikansk Mellanösternpolitik vore att vänta. Till det som väckt mest uppståndelse i regionen hör Trumps oblyga flirtande med Vladimir Putin, stödet för de israeliska bosättningarna, och förstås hans aggressiva utfall mot islam och muslimer
Men i praktiken är det väl Clinton som kommer att vinna. Trump framstår som en omöjlig, oseriös kandidat, vars främsta arv kommer att bli en giftigare ton i amerikansk debatt och ett snabbare sammanbrott för det sedan länge dödssjuka republikanska partiet
För Clinton är det tacknämligt. Hon behöver just inte säga så mycket i utrikespolitiska frågor, bara hålla avståndet och låta Trump veva vidare, för att själv framstå som ett säkert kort. Hon har djupa försänkningar i det amerikanska etablissemanget och var själv utrikesminister 2009-2013. Hennes erfarenhet, sakkunskaper och internationella engagemang är oomtvistade, också bland dem som motsätter sig hennes politiska linje.
Och vilken är hennes politiska linje? I Mellanösternfrågorna har Clinton på senare år sällat sig till det demokratiska partiets mer hökaktiga falang, i kontrast till president Barack Obama
Hon var pådrivande för militärinsatsen i Libyen och förblir starkt förknippad med den. Även i Syrienkrisen stod Clinton för en mer aktivistisk linje än Obama. Hon ville ge tidigare och kraftfullare stöd till olika syriska rebellfraktioner, och har under valkampanjen tagit ställning för någon form av flygförbudszon. Dock är det oklart hur det ska kunna genomföras utan en konfrontation med Ryssland, som numera slåss på Assads sida.
Det är möjligt att Clintons utspel mest är för valkampanjens skull, men det återstår att se
För väljarna i USA kan Syrienkriget framstå som en sidofråga. Likadant är det med Israel-Palestinakonflikten och många andra av regionens tvisteäpplen.
Men för miljoner människor i Mellanöstern är detta ett val som helt kan avgöra deras framtid, en fråga om liv och död – långt mer än för många av de amerikaner som röstar i det.
Aron Lund är tidigare medarbetare på ledarredaktionen och författare till böcker om Syrien och kriget där.