Det tog inte många minuter innan iranska myndigheter satte igång att mjölka sina nya möjligheter.
– Vi har tagit det första steget mot ett avtal med Airbus om att köpa 114 plan, sade transportminister Abbas Akhondi.
Ett sådant avtal skulle vara värt närmare 80 miljarder kronor. Det är inte svårt att förutspå att Frankrike och andra länder med ägarintressen i Airbus kommer att behandla Iran med silkesvantar framöver, trots att de står på motsatta sidor i exempelvis Syrienkonflikten.
Sedan förra året flödar i själva verket en strid ström av näringslivsföreträdare och politiker till Iran, i hopp om att säkra en bit av kakan när det iranska näringslivet återigen öppnas för investeringar och handel.
Sverige är inget undantag. Näringsminister Mikael Damberg avlade sin första artighetsvisit hos ayatollorna i december, och det blir utan tvekan fler.
Alla är förstås inte lika entusiastiska, för Iran har många fiender i regionen – och argast av dem alla är Irans ärkerival Saudiarabien.
I tisdagens nummer av tidningen al-Sharq al-Awsat, som ägs av den saudiska kungafamiljen, ondgjorde sig redaktör Eyad Abu Shaqra över att Irans ställning i väst bygger på stöd från både affärsintressen och politiska intressen.
Iran framställer sig numera inte bara som en ’partner’ vad gäller ekonomisk utveckling och lönsamma investeringar, klagade han, utan även i kampen mot terrorism och försvaret och främjandet av mänskliga rättigheter – inklusive minoritetsrättigheter!
Det är förstås absurt, med tanke på vilken förtryckande ordning som råder i den shiamuslimska teokratin Iran.
Däremot är det varken oväntat eller ovanligt. Vad detta handlar om är ju att Iran börjar spela på samma strängar som Saudiarabien länge gjort.
Den sunni-fundamentalistiska saudiska regimen är om möjligt ännu mer intolerant än sin iranska motpart, men USA och Europa har alltid haft lätt att överse med den saken. Så länge Saudiarabien smörjt våra storföretag med olja och byggkontrakt och lånat ut sitt ekonomiska och religiösa inflytande för politiska ändamål, har udda fått vara jämnt.
Vi minns väl alla hur Sveriges regering och näringsliv krälade i stoftet framför kung Salmans tron förra året, som botgörelse för ett par olyckligtvis uppriktiga ord från utrikesminister Margot Wallström.
Nu är det Iran som har fått en chans att utveckla samma slags mjuka makt över västvärlden, genom att fresta med sina oljerikedomar och ställa sig på USA:s sida i kriget mot Islamiska staten.
Inte undra på att knäskålarna skallrar i Saudiarabien.
Aron Lund är Mellanösternkännare och tidigare medarbetare på ledarredaktionen. Han är författare till böckerna 'Drömmen om Damaskus' och 'Syrien brinne'r.