Auktoritära styrelseskick, ibland med inslag av öppna val, föredras inte bara av Orbáns vänner i Kreml.
En populär föreställning i delar av Asien är att den liberala demokratin inte passar med asiatiska värderingar. Andra går inte riktigt lika långt, men menar ändå att öppna och pluralistiska samhällen skapar oordning och omöjliggör ekonomisk modernisering.
I ett lufttomt konferensrum i Delhi fick jag nyligen bevis på motsatsen.
Kinas president, Xi Jinping, var på besök i Indien för att träffa Narendra Modi, den nye premiärministern som valdes i våras med exceptionellt starkt folkligt stöd.
Indien och Kina är som hund och katt. De strider fortfarande om gränser. Kinas brutala våld i Tibet har retat upp vänner av buddhism och Dalai Lama i Indien. Kina ger aktivt stöd, också militärt, till Pakistan, Indiens mest omedelbara fiende.
Xi Jinping är en ledare med självförtroende. Han har kopplat ett starkt grepp om kommunistpartiet och dess många falanger. Medan president Xis företrädare höll låg profil och sökte diplomatiska lösningar på konflikter har Kinas nye ledare aktiverat konflikter som länge har legat under ytan.
Kina erkänner att landet inte har några vänner i regionen förutom Pakistan. Det har konflikter med i stort sett alla sina grannar.
Alla är rädda för att sväljas av ett alltför dominerande Kina.
Modi ritar nu om Asiens maktbalans och bygger upp nya allianser med Japan och Australien. Modi, hindunationalisten som 2005 nekades inträde i USA, har nu tinat upp relationerna med stormakten. I oktober rådde närmast Modifeber i Washington DC, när den indiske premiärministern var på besök.
Inte många utländska ledare har kunnat fånga den amerikanska elitens beundran. Modi fyllde hela Madison Sqaure Garden när han höll ett exceptionellt gripande politiskt tal.
På hemmafronten accelererar Modi reformerna av den kraftigt överreglerade ekonomin. Priser som tidigare bestämdes av regeringen, till exempel på diesel, har släppts fria.
Landet håller på att göra sig mer välkomnande för utländska investeringar. Förväntningar på Indiens tillväxt har ökat lika snabbt som oron för en kinesisk finansiell krasch.
Kinas regering registrerade snabbt Modis revolution. Xi närmast bjöd in sig själv till Indien – och tog på resan med sig gåvor och löften om investeringar som slår det mesta som tidigare setts i plånboksdiplomati.
Kina är ännu inte beredd att släppa sin strategi att destabilisera Indien. Men, frågade en indier i konferensrummet, varför är Kina så angeläget om att förbättra relationerna till Indien nu?
En rådgivare till Kinas regering svarade i ett ögonblick av ovanlig öppenhet:
Modi väcker hopp om demokrati också i Kina. Vi kan inte ha honom som fiende, det kan destabilisera Kina.
Fredrik Erixon är chef för tankesmedjan ECIPE i Bryssel, som med finansiering från främst näringsliv i Sverige arbetar med handelspolitik och internationella ekonomiska problem.