Cannabis är ännu en börda för psykiatrin

Signerat av Åke Wredén

Hasch och annan cannabis skadar hjärnan.

Den signerade ledartexten är skriven av en medarbetare på tidningens ledarredaktion och speglar tidningens liberala värderingar och åsikter. Ledartexten är inte en nyhetsartikel. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Cannabisrökaren blir med tiden passiviserad, får sämre initiativförmåga – och får svårt att klara skola och arbete. Det kan gå än mer illa. Cannabis är en börda på psykiatrisk vård. Med mer av cannabisgiftet THC i hjärnan störs dess ämnesomsättning – hallucinationer och förvirring kan förvärras till psykoser, tillfälliga eller kroniska.

En del som älskar sin cannabis vill gärna handla den lagligt, och en aktiv knarklobby vill ha legal kommersiell haschhandel.

De har fått med sig en MP-riksdagsman, men inte dennes parti. Ligorna som lever på langning, och länge de facto tolererades av polisen, skulle inte sluta langa om de fick konkurrens av dyrare, beskattad cannabis med lägre, reglerad gifthalt. Däremot skulle de få fler att langa till.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

LedareNarkotikabrottPsykiatripolis
Relaterat