"Jag hoppas att jag en dag ska kunna bo i Sverige", säger "Allt för Sverige"-vinnaren Dylan Ratell, som härstammar från Näshulta i Sörmland.

"Allt för Sverige"-vinnaren vill flytta hit

Eskilstuna

Dylan Ratell, med rötter i Näshulta utanför Eskilstuna, vann "Allt för Sverige" efter en rafflande duell mot Tori Allen. Nu vill musikalartisten flytta till sina förfäders hemland.

— Jag vill se vad Sverige är bortom programmet, säger han.

Ann Oswald slogs ut redan i den första rodd- och pusselutmaningen och Cosondra Sjostrom åkte ut i frågesporten om Sverige.

När det var dags för den slutgiltiga finalprövningen i SVT:s "Allt för Sverige" stod det därför mellan Dylan Ratell och Tori Allen.

— Hon är rejält tävlingsinriktad så jag visste att det skulle bli en rolig match. Jag kände också att det skulle vara okej att förlora mot Tori eftersom hon är så atletisk och av samma anledning skulle det vara en ära att vinna över henne, säger Dylan Ratell.

Han berättar att han var ordentligt nervös inför det tuffa avgörandet.

— Det var den mest fysiskt krävande utmaningen samtidigt som den krävde stadiga händer och mycket fokus. Så jag försökte göra som när jag går på auditions - jag tänkte bara på att det skulle gå bra, säger Dylan Ratell.

När förstod du att du hade vunnit?

— Jag visste att den där grejen, stålkulan och bollarna, skulle vara svår. Jag har gjort det förut och var riktigt dålig. Så jag höll andan där, jag visste att jag skulle vinna om jag fick ner kulan i hålet. När jag väl lyckades var jag i chock.

Vinsten bestod, precis som i de tidigare säsongerna av "Allt för Sverige", av en släktträff _ en överväldigande upplevelse.

— Jag var så nervös. Det är svårt att träffa så många nya människor på en gång. Men det fick mig att förstå att jag vill bo i Sverige i framtiden och jag har fortfarande kontakt med många av familjemedlemmarna på sociala medier, säger Dylan Ratell.

Sedan hemkomsten till USA har han funderat på hur han ska ta sig tillbaka till Sverige.

— Tillsammans med min agent funderar jag på hur jag ska kunna integrera lite mer Sverige i min artistkarriär så att jag förr eller senare ska kunna komma över igen. Men det är svårare än vad jag hade trott, säger Dylan Ratell.

Dylan Ratell

Ålder: 26.

Kommer från: Bay City i Michigan men bor i New York. Den svenska delen av släkten härstammar från Näshulta i Sörmland.

Gör: Arbetar som musikalartist och fick efter sin examen rollen som Mary Sunshine i en turnerande uppsättning av "Chicago". Fick senare göra samma roll på Broadway i New York.

Aktuell: Vinnare av "Allt för Sverige" 2017.

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

NäshultaUSAKultur/NöjeTvUSA
Relaterat