Amason blev ett av 2016 år mest framgångsrika band i Sverige med sitt album "Sky city". I augusti kommer bandet till Gainesville Eskilstuna. Foto:

Amason bokade till Gainesville-festival

Festival

Förra året var det ett band som dominerade den svenska musikscenen. Amason hyllades, prisades och älskades av publiken.

I år gör bandet bara två spelningar i Sverige. En av dem äger rum i Eskilstuna.

I augusti är det dags för den andra upplagan av musikfestivalen Gainesville Eskilstuna. Nu är det klart att Amason blir en av akterna på Strömsholmen.

Den svenska soft-rockgruppen Amsason, som började som ett sidoprojekt, består av musiker som alla har andra karriärer som soloartister eller i olika indieband: Amanda Bergman, bröderna Pontus Winnberg (Miike Snow) och Petter Winnberg (Little Majorette), Nils Törnqvist (Little Majorette) och Gustav Ejstes (Dungen).

Amason blev bokstavligen en supergrupp. Bandets musik beskrivs som en blandning mellan Fleetwood Mac, The Band och Kate Bush och dess debutalbum "Sky City" blev hyllat både av publik såväl som kritiker. Amason fick en Grammis för Årets Album 2016, och blev även nominerade som Årets Artist, Årets Pop, Årets Textförfattare och Årets Kompositör.

Gainesville Eskilstuna är en endagsfestival som arrangeras på Strömsholmen lördagen den 26 augusti. På festivalområdet kommer det förutom musik även att erbjudas även att erbjudas servering och familjevänliga aktiviteter.

Sedan tidigare är det klart att den brittiska folk-punk-singer/songwritern Billy Bragg och vissångaren Tomas Andersson Wij uppträder på festivalen.

Hajpat band klart för Gaineville Eskilstuna

Supergruppen gör festivalspelning på Strömsholmen i augusti.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaKonsertKultur/NöjeMusikfestival
Relaterat