Med den obligatoriska cowboyhatten kom Doug Seegers för fjärde gången till Mary's café. Foto:

Americana med imponerande bredd

Eskilstuna

Antingen dräller Nashvilles soppkök av färdigslipade men ännu oupptäckta countrydiamanter - eller så hade Jill Johnson bara en sagolik tur när hon ramlade rakt på Doug Seegers den där vintern i Tennesse för fem år sedan.

Tur hade förstås Doug också, även om han för sin del håller Gud ansvarig för att han efter många år med flaskan som närmaste vän lyckades ta sig i kragen, hälla ut vodkan och kravla sig upp till livet igen.

– Den storyn kan ni ju redan utan och innan, inledde Doug Seegers kvällen när han för fjärde gången på lika många år kom till Marys cafe´ på fredagskvällen för att sjunga och spela sin egenhändigt hopsnickrade Americana.

– För det är så vi kallar countrymusiken i Nashville. Men för att hålla ungdomarna i mitt band på gott humör kör vi även den del åt rock ´n roll-hållet.

Med den obligatoriska cowboyhatten fast förankrad på skulten på skulten och westernskjortan utbytt mot brandgul Hawaidito drog han låtar från de album han hittills gett ut sedan genombrottet 2014.

Och bredden imponerar. Doug Seegers musik rör sig obehindrat mellan folksång och rivig rock och berättar alla något om livet som det kan vara i sina värsta och bästa stunder. Det avslappnade mellansnacket lägger ytterligare dimensioner till låttexterna och han tackar både mamma och Gud för att han hamnat precis där han är just nu.

Foto:

Bandet får också uppskattande ord. Och det är välförtjänt. Inte minst Martin Björklunds fiolspel lyfter kvällen på Marys.

”Give it away” inspirerades han av under ett möte med Anonyma Alkoholister.

– Jag snappade upp en textrad där som fastnade i huvudet: If you want to keep it, give it away”. Det var ju just det Jill gjorde för mig.

Hans livslånga idol Hank Williams hyllades med en rapp version av ”Kaw-Liga” och dessutom bjöds på ett antal smakprov från nya albumet ”Stories I got to tell” som kommer ut i höst. De bådade gott och lät som om hösten kan blir bra.

Så grundtipset är att Doug Seegers har en publik på Marys nästa sommar också.

Och man undrar man hur många andra fullfjädrade artister som går runt där ute och som vi aldrig någonsin kommer att få höra eftersom de saknar både tur, tajming och tumme med Gud. Eller Jill Johnson.

MUSIK

Doug Seegers med band

Marys cafe, Eskilstuna

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Plats/EskilstunaMarys caféKonsertmusik
Relaterat