Det har gått 40 år sen Lolita Pop gjorde sin första spelning. Spelningen ägde rum i maj 1979 på invigningen av den legendariska klubben Rockmagasinet i Örebro.

Lolita Pop var ett av banden som ingick i den våg av svensk alternativ pop som sköljde över Sverige i kölvattnet av punken.

Lolita Pop skilde sig dock från mängden - framför genom sin sångare, Karin Wistrand och sitt New York-inspirerade sound.

Artikelbild

Lolita Pop gjorde sin första spelning 1979 och splittrades 1991.

Under åren runt 1980 gjorde Lolita Pop hundratals spelningar i små och stora städer i Sverige, inte minst i orter som Katrineholm och Eskilstuna. Första albumet, "Falska bilder, gavs ut på Eskilstunabaserade Pipaluck bolaget.

De mest populära låtarna kom senare och hade titlar som "Tarzan on a Big Red Scooter", "Hey Winner" och "Mind Your Eye".

Medlemmarna i bandet gick skilda vägar 1991. Sedan dess har bandet endast spelat tillsammans på några privata fester.

För att fira 40 år bestämde sig Lolita Pop för att återförenas och göra en spelning på showcase-festivalen Live at Heart i Örebro i september.

När de väl träffades i replokalen igen så var det så kul att tanken på en turné började växa fram.

"Så klart vi måste spela mer, det är nu det händer! Så här står vi nu med en fullmatad turné med de bästa låtarna och de bästa städerna!", säger Lolita Pop i ett pressmeddelande.

Den 15 november spelar Lolita Pop i Biografbarens nedervåning i Eskilstuna.

Biljetter finns på tickster.com.