Snart är det dags för den allra sista säsongen av "Game of Thrones". Den 14 april börjar den att visas i HBO (15 april i HBO Nordic). Foto:

Att rusta sig för det sista slaget

Tv-seriekrönika

Dagen D i tv-serievärlden närmar sig. Om lite drygt åtta veckor börjar den sista säsongen av "Game of Thrones" att visas. Det betyder att det börjar bli bråttom för dem som inte varit med från början och vill vara med i matchen när de inbitna fansen börjar snacka i fikarummen på jobbet. Alla som vill se eller se om hela serien inför finalen måste nog schemalägga tittandet om alla avsnitten i alla de sju tidigare säsongerna ska hinna plöjas före söndagen den 14 april. Det är alltså det som är det datum som spikats för fortsättningen på världens hittills mest omtalade och älskade tv-serie.

Själv gjorde jag repristittandet redan inför säsong sju, och planen är att jag bara ska se om den för att vara rustad för avskedet av Jon Snow, Daenerys Stormborn, Tyrion, Cercei och Jaime Lannister och Systrarna Stark. Men det tar emot. Av någon anledning har jag fastnat redan i andra avsnittet, och känner ingen större entusiasm för att titta vidare.

Jag har inte bestämt mig för om det är för att är en del av en sorgeprocess - för jag har verkligen gillat "Game of Thrones" som erbjudit en så rik och fantasifull, rolig, gripande och djupt mänsklig berättelse om maktkamp och kärlek - eller för att "Game of Thrones" någonstans i säsong 7 tappat lite av det som varit dess signum - de oförutsägbara vändningarna i handlingen.

Hur som helst, jag kommer att hänga vid tv-n när den sista säsongen visas i HBO Nordic (med start måndagen den 15 april). Och för alla er därute som har "Game of Thrones" kvar att avnjuta. Även om serien har saktat av lite på slutet, är den verkligen väl värld att offra ett par dygn av era liv på.

Läs också

( 13 st )

Läs mer om dessa ämnen

KrönikaKultur/NöjeTv
Relaterat