Backyard Babies kommer till Eskilstuna för en konsert i Lokomotivet den 23 mars 2019.

Backyard Babies klara för spelning i Eskilstuna

Konsert

Ikoniska rockbandet Backyard Babies släpper nytt album och åker på vårturné.

Den 23 mars kommer Dregen, Nicke Borg och de andra till Lokomotivet i Eskilstuna för en konsert.

Sleazerockarna från Nässjö är tillbaka med ny musik. I vår släpps albumet ”Sliver & Gold” och i februari börjar Backyard Babies en fyra månader lång vårturné i Tyskland, Sverige och Finland som avslutas på Gröna Lund i maj.

2019 har det gått 30 år sedan Backyard Babies bildades i Nässjö. Tre av medlemmarna flyttade så småningom till Stockholm för att bli rockstjärnor. Snart anslöt Nicke Borg som sångare och gitarrist. 1994 släpptes bandets första album "Diesel and Power", och ända sedan dess har Backyard Babies haft samma medlemmar: Dregen, Nicke Borg, Peder Carlsson och Johan Blomquist.

Efter 20 år med en framgångsrik karriär meddelade Backyard Babies 2009 att bandet skulle ta en paus. Denna varade i fem år. Först 2015 ställde sig bandet på en scen igen och då på festivalen Sweden Rock, samma år släpptes albumet "Four by four".

Och snart släpper de alltså sitt åttonde album, ”Sliver & Gold”.

– Denna gång samlades bandet under en kortare period och skrev det mest intensiva och vildsinta albumet hittills med klockrena texter och ikoniska riff, säger Nicke Borg.

– Efter alla dessa år av turnerande och musikskapande ihop älskar vi fortfarande det vi gör och vi hittar fortfarande nya musikaliska vägar att gå, säger sångaren och gitarristen Dregen i ett pressmeddelande.

Biljetter till spelningen i Eskilstuna släpps den 5 december och säljs på Tickster.com.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaLokomotivetKonsertKultur/NöjeMusik
Relaterat