• Benny Anderssons Orkester gästar Sundbyholms slottspark den 1 augusti tillsammans med Helen Sjöholm och Tommy Körberg. Foto:
  • Benny Andersson är både låtskrivare och kapellmästare i sin stora orkester som går under förkortningen BAO. Foto:
1/

BAO klar för konsert i Eskilstuna nästa år

Konsert

Benny Anderssons Orkester ger sig ut på vägarna nästa sommar.

Tillsammans med Helen Sjöholm och Tommy Körberg kommer det folkkära bandet till Sundbyholms slottspark för en spelning torsdagen den 1 augusti.

Efter ett par års uppehåll är det dags för Benny Anderssons Orkester (BAO) att ta med sig sångarna Helen Sjöholm och Tommy Körberg ut på en sommarturné igen. Under åtta sommarkvällar bjuder BAO upp till dans och på natursköna spelplatser, däribland Sundbyholms slottspark utanför Eskilstuna.

Benny Anderssons Orkester släppte sitt första album år 2001 och det har följts av ytterligare sju studioalbum. Genom åren har orkestern levererat långlivade hits och odödliga klassiker som" Vår sista dans" och "Du är min man". Senaste plattan kom 2016 och innehåller låtar som ”En natt i Köpenhamn”.

Benny Andersson är kapellmästare, spelar piano och dragspel och skriver alla låtarna. Björn Ulvaeus bidrar med de flesta texterna, och Helen Sjöholm och Tommy Körberg med sången. När BAO ger sig ut på sommarturné är dessutom artisten och programledaren Kalle Moraeus med i bandet.

Biljetterna till konserten i Sundbyholms Slottspark släpps torsdag den 6 december och finns på www.blixten.se/bao och www.eventim.se.

Konsert

Benny Anderssons orkester med Helene Sjöholm, Tommy Körberg och Kalle Moraeus

Sundbyholms slottspark i Eskilstuna

Torsdag den 1 augusti 2019

Läs också

( 11 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaSundbyholms slottsparkDans KonsertKultur/NöjeMusiksommar
Relaterat