• Per Gessle hade smygpremiär på den kommande sommarturnén i Halmstad. Foto:
  • Per Gessle har fått fina recensioner för turnén "En vacker kväll" där han spelar sånger ur hela sin 40-åriga karriär som låtskrivare och artist. Bilden är från hans uppträdande i "Allsång på Skansen" tidigare i somras. Foto:
  • Hanne Enlöf och Ylva Eriksson utgör Good Harvest som värmer upp publiken.
1/

Dags för "En vacker kväll" i Sundbyholm

Konsert
annons

Om en vecka står en av Sveriges genom tiderna största stjärnor på scenen i Sundbyholms slottspark i Eskilstuna.

Per Gessle summerar sina 40 år som låtskrivare och artist i turnén "En vacker kväll".

Sommarturnén inleddes i Sofiero i Helsingborg den 6 juli. På lördag den 19 augusti gör han den sista spelningen för denna sommar i Sverige innan han drar vidare till Finland för ytterligare ett par konserter.

Recensionerna har varit fina. Per Gessle har spelat låtar från alla sina fyra karriärer: som sångare i Gyllene Tider, soloartisten Per Gessle, ena halvan av duon Roxette och låtskrivare åt andra artister. Själv har Per Gessle beskrivit upplägget som en musikalisk selfie.

Showerna har bjudit på nästan två timmar av sommarnostalgi, allsång och överraskningar, allt framfört av en fokuserad Gessle och ett tajt sjumannaband som inkluderar Per Gessles duettpartner Helena Josefsson. Publiken har varit salig, att döma av hur turnén hittills har beskrivits i medierna.

Syskonduon Strandel och Good Harvest har värmt upp publiken, och ska göra så också i Sundbyholm.

Jonas Curling från lokala arrangören Welcome Concerts räknar med att det kommer mycket folk till Sundbyholms slottspark nästa lördag. Risken för bilköer är stor.

— Det kommer att bli en stor publik på Per Gessle så vi rekommenderar att man kommer i tid. Det är alltid tråkigt med köer, men svårt att undvika på sådana här evenemang, skriver han i ett mejl till Eskilstuna- Kuriren.

— Vi har ställt frågan om extrabussar men fått nej på detta. Ordinarie bussar går och det finns, förutom de befintliga parkeringarna vid slottet och hamnen, även extraparkering vid Sundbyholms travbana, berättar Jonas Curling.

Konserten med Per Gessle är den andra konserten som Welcome Concerts arrangerar i Sundbyholms slottspark år. Den 22 juli kom närmare 3500 besökare till konserten med Laleh och Lisa Ekdahl.

— Vi hade en bra kväll med i princip noll incidenter. Säkerheten fungerade fint och det var bra stämning, säger Jonas Curling.

"En vacker kväll"

Per Gessle

Publikvärmare: Good Harvest och Strandels

Lördag den 19 augusti

Sundbyholms slottspark

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaSundbyholmKonsertKultur/NöjeMusik
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka