Molly Sandén har nått en ny, mognare publik med sitt album "Större" med låtar på svenska. Foto:

Dags för sommarens hitkavalkad – här är artisterna som syns på Rix FM festival

Festival

Rhys, Molly Sandén, Sandro Cavazza och Wiktoria är bara några av de artister som möter sin fans i Eskilstuna på torsdagskvällen när Rix FM för första gången gästar Parken Zoo. Vi guidar dig genom stjärnparaden.

Många av årets artister har trängts på spellistorna denna sommar, andra minns vi från årets upplaga av Melodifestivalen.

Hursomhelst är det nio stjärnor som avlöser varandra på scenen, i ett program som vänder sig till publik i alla åldrar. Rix FM Festival brukar vara något av en familjefest, och så ser det ut att kunna bli även denna gång.

Kvällens tyngsta stjärna måste utan tvekan vara Molly Sandén. Efter en lång karriär som Melodifestival-artist och röstskådespelare är 26-åriga Molly Sandén i dag större, hetare och mer hyllad än någonsin. 2017 släppte hon flera singlar på svenska och sedan våren 2018 albumet "Större". Med sitt nya, rakare och ärligare tilltal når hon en mognare publik, blir hyllad av kritiker och flitigt spelad på P3. I sommar har hon deltagit i turnépaketet Queens of pop tillsammans med bland andra Zara Larsson, Sarah Klang, Anna Ternheim och Icona Pop.

Svenskamerikanska Rhys är 21 år och slog igenom för något år sedan med låtarna "To good to be true" och "Last dance". I sommar har hennes låt "No vacancy" spelats mycket. Rhys medverkade även i Rix FM festival i Eskilstuna i fjol. Hon har fått mycket uppskattning för sin säkra, personliga röst med sitt alldeles egna vibrato.

Rhys kommer till Rix FM Festival i Eskilstuna 2018.

Sandro Cavazzas är också känd för sin röst. Du har troligen hört den många gånger. Det är nämligen han som sjunger på flera av Aviciis låtar, däribland megahiten "Without you". Sandro Cavazza har även släppt flera hitlåtar låtar i eget namn.

Sandro Cavazzas röst hör du bland annat i Aviciis stora hit "Whithout you". Foto:

Sommaren 2016 toppade DJ:n och musikproducenten Mike Perry listorna i flera länder i Europa med sommarplågan "The Ocean" där han samarbetade med Shy Martin. I sommar är han aktuell med singeln "Dont hide".

Medverkar i årets Rix FM festival i Eskilstuna gör även ett helt knippe artister som tävlade framgångsrikt i årets upplaga av Melodifestivalen. Det är tidigare Idolvinnaren Martin Almgren, John Lundvik, Mariette, Mendez och Wiktoria.

Wiktoria gillar att medverka i turnéer med andra artister - det är kul att få möta publiken och kunna hänga backstage med kolleger, berättar hon. Foto:

Wiktoria berättar hur det är att vara ute på turné med Rix FM Festival.

– Det är härligt att få uppträda med alla fantastiska artister och kunna hänga med dem back stage.

Wiktoria har även medverkat i årets Diggiloo-turné, vilket är något annat.

– Då är man ute med samma gäng, i Rix FM är det olika artister i varje stad, en annan skillnad är att man bara gör sina egna låtar, i exempelvis Diggiloo gör man även duetter och tolkningar av andras låtar.

När Wiktoria kommer upp på scenen i Eskilstuna kommer hon att sjunga två eller tre låtar, och det sånger som publiken känner igen.

– Jag gör "Save me", "Perfect memory" och "As I lay me down", berättar hon.

Wiktoria är känd för att utstråla stark energi på scenen.

– Jag har ganska mycket energi hela tiden, jag gillar att röra på mig och dansa. På scenen blir det en extra explosion, skulle jag tro, säger hon.

Rix FM festival

Parken Zoo, Eskilstuna torsdag den 23 augusti

Medverkande artister:

Molly Sandén

Rhys

Sandro Cavazza

Mendez

Wiktoria

Mike Perry

Mariette

John Lundvik

Martin Almgren

Konsertstart 19.00

Signeringar: 15.00 (Rhys), 16.00 (Molly Sandén) och 17.00 (Sandro Cavazza)

Ingen åldersgräns

Fritt inträde

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Parken zooEskilstunaKonsertKultur/Nöjefestival musik
Relaterat