Stefan Eriksson hårdbevakar mellocirkusen. Foto:

Edward blom hade uppenbara problem

Krönika av Stefan Eriksson

Melodifestivalen är tillbaka igen, tävlingen som verkligen engagerar svenska folket. Melodifestivalen är en fest för hela familjen som både hyllas och sågas och ett av våra mest sedda tv-program. 2018 års första deltävling avgjordes i Karlstad i lördags kväll och det innebar också startskottet för en sex veckor lång resa med Sveriges största underhållningsprogram.

Årets programledare heter som bekant David Lindgren och han är ett säkert kort för SVT att plocka in i programledarrollen. Dels har han gjort det förr med gott resultat och dessutom är han en mycket karismatisk person som går hem hos svenska folket. Han kom också i mål på ett bra sätt med lördagens direktsändning, tryggt och stabilt. Det känns som han återigen kommer axla programledarrollen på ett bra sätt.

Lördagens startfält innehöll många olika genrer och utgången kändes ganska oviss på förhand. Veckans mest nervösa inslag kom under lördagen när det uppdagades att Kamferdrops bidrag skulle ha funnits tillgängligt innan tävling. SVT agerade i frågan och bara ett par timmar innan sändning kom beskedet att bidraget fick tävla vidare, en hemsk uppladdning för Kamferdrops.

Repetitionerna flöt annars på bra för de flesta bidragen förutom en viss Edward Blom som hade uppenbara problem redan från start. För det första för att det i mitt tycke var ett mycket tramsigt bidrag, men också för att Edward Blom var närmast skräckslagen på scenen. Helhetsintrycket av hans nummer blev minst sagt rörigt när han stod som en pinne mitt bland vindruvor, jordgubbstårtor och humrar. Edwards schlagerresa slutade dock i Karlstad då bidraget slutade på en femte plats.

► Läs också: "Schlager-Stefan" rapporterade live från tävlingen – se intervjuerna och häng med bakom kulisserna!

Under veckan utkristalliserades också en storfavorit i Benjamin Ingrosso som också uppfyllde allas förväntningar när han gick direkt till final. Benjamin som helt klart hade tävlingens snyggaste scennummer och levererade det hela på ett mycket proffsigt sätt, är en värdig finalist. Till final gick också debutanten John Lundvik. John har gått från klarhet till klarhet under veckan och bara vuxit sig starkare för varje repetition. Han levererade sin powerballad på bästa sätt och har en fantastisk röst, så det kändes mycket rättvist att han fick en finalplats.

Nu blickar vi vidare mot nästa veckas deltävling som avgörs på västkusten, nämligen i Göteborg. Då väntar ett nytt spännande startfält med bland andra Eskilstunakillen Viktor Frisk som tävlar tillsammans med Samir Badran. Duon deltar för tredje gången i Melodifestivalen. Vi får också se Jonas Gardell debutera i tävlingen samt förhandsfavoriten LIAMOO.

Sämst och bäst

Sämst i Karlstad: Edward Bloms spektakelbidrag med dansande vindruvor, humrar och jordgubbstårtor!

Bäst i Karlstad: John Lundviks mäktiga powerballad som han framförde på bästa sätt.

Läs mer om dessa ämnen

Melodifestivalen