Fotografen Emelie Otterbeck fascineras av ljuset. Hennes utställning på Ebelingmuseet har fått namnet "Lux". Foto:

En närgången studie av regnbågens ljus

Torshälla
annons

— Inget kan få mitt hjärta att slå som riktigt bra ljus, säger fotografen Emelie Otterbeck som visar sina fotografier i utställningen "Lux" på Ebelingmuseet med vernissage i dag, lördag.

Torshällabon Emelie Otterbeck gick ut yrkeslinjen på Fotoskolan i Stockholm för tre år sedan och har sedan dess etablerat sig både som kommersiell och konstnärlig fotograf. Ebelingmuseets intendent Maria Hallberg fick ögonen på henne när hon ställde ut på en sommarsalong för yngre konstnärer för ett par år sedan.

— Det finns många intressanta unga konstnärer i Torshälla och jag ville gärna lyfta fram en av dem i samband med museets jubileum, säger Maria Hallberg.

Emelie Otterbeck har valt att göra en närgången undersökning av ljuset.

— Jag har koncentrerat mig på glas och prismor och gått rakt in i regnbågen. "Lux" är helt enkelt en närstudie i ljus, säger Emelie Otterbeck som ser sitt konstnärliga fotograferande som ett sätt att ta ut svängarna och pröva sånt det inte finns utrymme för i "försörjningsfotandet".

— Men att experimentera kan utveckla även ens kommersiella fotograferande.

Förra året medverkande hon som fotograf i ett samarbete mellan Östergötlands museum och Statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI. Projektet resulterade i en vandringsutställning om ungas otrygghet. Hon har också ställt ut i bland annat Burlöv och på Galleri Draken i Stockholm. "Lux" pågår till den 29 oktober

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

KonstKultur/Nöje
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka