• På söndagseftermiddagen träffades ensemblen på Eskilstuna teater för ett första manusgenomdrag. Foto:
  • Mathilde Stavehaug som tog över som vd och producent i våras efter sex år i ensemblen fortsätter som aktör på scenen. Foto:
1/

Eskilstunarevyn uppgraderar

Eskilstuna

Om tre månader och några dagar är det nyår – och premiärdags för en helt ny version av Eskilstunarevyn. På söndagseftermiddagen började ensemblen jobba på "Eskilstunarevyn 2.0 - senaste uppdateringen".

I våras tog Mathilde Stavehaug över Eskilstunarevyn och började genast planera för sin första uppsättning som vd. Med sex år som aktris och sångare i revyn hade hon redan korn på ungefär hur hon ville ha det och i går presenterade hon och regissören Anders Stark (tidigare Berglund) planerna för de skådisar, sångare och dansare som kommer att medverka när ridån går upp på Eskilstuna teater den 31 december.

— Grunden är klar, men vad som helst kan förstås hända fram till premiären. Vi är alltid öppna för att både lägga till, stryka och skriva om, säger Anders Stark som nu regisserar revyn för fjärde året.

Mathilde Stavehaug, som fortsätter på scenen parallellt med vd-skapet, intygar att publiken inte ska behöva känna sig vilsen. Underhållningskonceptet ligger fast trots att regimen är ny.

— Men självklart kommer det att synas att vi gör en nystart efter 28 år, det är därför årets revy fått namnet "Eskilstunarevyn 2.0 – senaste uppdateringen".

Några nyheter som redan kan avslöjas är att den levande musiken byggs ut med pianisten Stefan Flink, att en ny aktör, Andreas Anterot från Stockholm checkat in, och att ensemblen dessutom utökats med två manliga dansare.

Vad Andreas Anterot anbelangar så har han revy i släkten, hans farfar Börje spelade en gång tiden revy i Eskilstuna innan han blev revykung i Västerås.

I övrigt är ensemblen i stort sett densamma som förra året.

Men numren är nya! Och redan nu utlovas att ingenting av det som sätts upp i årets version någonsin tidigare har spelats på Eskilstuna teater.

— Nej, inga repriser, säger Anders Stark.

Exakt innehåll beror helt på hur världsläget utvecklar sig i höst. Men några ämnen lär bli svåra att undvika:

— PostNord ligger bra till. Och så Transportstyrelsen förstås. På det lokala planet blir det ett helt eget nummer om Picnic i Parken. Och dessutom kommer vi att hylla Hasse Alfredsson och Gösta Ekman. Ja, vi har mycket material på lut. Det lär snarare bli att plocka bort än att lägga till, konstaterar Anders Stark.

Den 15 oktober börjar repetitionerna på allvar och i början av december ska förhoppningsvis det mesta ha kommit på plats så att den 17 personer starka revyn kan få några dagars ledigt över jul. Totalt spelas 15 föreställningar.

"Eskilstunarevyn 2.0 - senaste uppdateringen".

Medverkande: Mathilde Stavehaug, vd, producent, aktris, Anders Stark, regissör, aktör, Annie Stark, aktris, Andreas Anterot, aktör, Anders "Lillen" Eklund, aktör, Stefan Flink, pianist, Mårten Söderberg, gitarrist, Tomas Forsman, basist, Lenne Lethonen, trummis, Ellinor Wamme, dansare, Hanna Simonsson, dansare, Emilia Öhlin, dansare, Mattias Disman, dansare, Jonathan Hultberg, dansare, Magnus Alm, scenarbetare, Sofia Blomquist, koreograf, Moa Blomkvist, ljusdesign, Johan Stålhammar, ljudteknik, Marcus Sjöberg, ljuddesign.

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunarevynRevy NöjeKultur/Nöje