Pianostjärnan Francisca Skoogh komer till Flen.

Francisca Skoogh spelar nyskrivet i Flen

Konsert

Den svenska pianostjärnan Francisca Skoogh är nästa artist som gästar serien "Pianomusik i Flen". På lördag den 8 december spelar hon nyskrivet och klassiskt i församlingshemmet.

Francisca Skoogh vill utmana sig själv och föreställningen om den virtuosa musikern. Hon har försökt hitta ett annat förhållningssätt till sitt musicerande, som ger utrymme för lek och utveckling. En del i den processen har varit att arbeta med kompositörerna Staffan Storm och Kent Olofsson. De två nyskrivna verken, "Unbekanntes Blatt aus Endenicher Zeit" av Staffan Storm och Kent Olofssons "Play always as if in the presence of a master" är komponerade i dialog mellan Francisca Skoogh och tonsättarna. Dessa framför hon i Flen på lördag tillsammans med verk av Debussy och Schumann.

Av Claude Debussy får publiken höra pianoverket "Images II" som består av tre delar. ”Klockor som ljuder mellan löven” och ”Månen sänker sig över templet som en gång var” och ”Guldfiskar”, som ska ha inspirerats av en tavla I Debussys hem med två japanska karpar. Programmet avslutas med Schumanns sonat i fiss-moll.

Francisca Skooghs konsert är den sista för säsongen. Men i vår väntar fler pianostjärnor i serien Pianomusik i Flen. Söndag 27 januari 2019 gästar Staffan Scheja församlingshemmet i Flen och söndag 3 mars 2019 kommer Melissa Jacobson-Velandia.

Program

Staffan Storm: "Unbekanntes Blatt aus Endenicher Zeit"

Claude Debussy: "Images", bok 2

Kent Olofsson: "Play always as if in the presence of a master"

Robert Schumann: Sonat nr 1 i fiss-moll, opus 11

Artist: Francisca Skoogh

Flens församlingshem den 8 december

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

FlenKonsertKultur/NöjeMusik
Relaterat