Fredrik Lindström sätter upp ännu en show på Scalateatern. Foto:

Fredrik Lindström ordnar gruppterapi på scen

Humor

Efter succén med den framslumpade föreställningen "Samkväm" återvänder Fredrik Lindström till Scalateatern i Stockholm.

Nästa år sätter han upp showen "Mänskligheten - föreställningen om oss själva", skriver Aftonbladet.

Föreställningens tema är att vi tror oss leva i en värld med förnuftiga och självständiga individer, men att det egentligen är en lögn.

– Jag vill avslöja oss alla som en enda stor bluff, sedan fira den upptäckten ihop med publiken, berättar Fredrik Lindström i ett pressmeddelande.

– Det blir en gruppterapi på det viset att alla i publiken får komma ut som den bluff de är, säger Lindström till Aftonbladet.

Men trots budskapet blir det en rolig show, menar han.

– Humor och igenkänning är väldigt bra redskap när man ska bearbeta folk. För när man lockas till att skratta, eller känna igen sig så släpper man garden lite, man blir mer mottaglig, säger han.

Med statistik, fakta och visuella hjälpmedel tänker Fredrik Lindström berätta om den moderna människans livsåskådning och beteenden.

– Vi har idag ungefär samma relation till Gud som vi har till vår it-tekniker eller naprapat. Det vill säga, den är i stort sett obefintlig, men när det krisar, exempelvis när bredbandet lägger av eller vi får ont i ryggen, då vill vi ha omedelbar hjälp. Ungefär så är det med Gud också. Vi bryr oss inte om Gud så länge vi är framgångsrika, men drabbas vi av en kris är det plötsligt väldigt intressant med andlig vägledning, säger Fredrik Lindström, i pressmeddelandet.

Föreställningen har premiär den 24 januari. Biljetterna är släppta. TT/EK

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

HumorKultur/NöjeShow
Relaterat