• Georgie Fame, Amanda Sedgwisk och Claes Crona trio. Foto:
  • Georgie Fame på Gröna Lund 1968. Samma år hade han en världshit med låten ”Bonnie and Clyde”. Foto:
1/

Georgie Fame till Royal

Konsert

En gång var han internationell popstjärna - numera är han en distingerad sångare som uppträder för att han vill. På fredag den 26 januari kommer britten Georgie Fame till Royal i Eskilstuna tillsammans med saxofonisten och sångaren Amanda Sedgwick och Claes Crona trio.

Hans största hits heter ”Yeh, Yeh”, "Get away" och ”Bonnie and Clyde” som låg på topplistorna under 1960-talet.

Georgie Fame är låtskrivare, blues,- jazz- och popsångare och keyboardist som har samarbetat med de största - som till exempel Bill Wyman, Eric Clapton, Van Morrison och Count Basie. och har betytt mycket för att popularisera r&b:n.

Georgie Fame har gjort otaliga turnéer och konserter i samarbete med svenska musiker. Nu kommer han till Eskilstuna med Amanda Sedgwick, altsaxofonist, sångerska och kompositör och Claes Crona Trio.

2014 gästade denna konstellation Sörmland. Då skrev Eskilstuna-Kurirens Catarina Nitz bland annat: "Strax därpå spelar han sin egen stora hit ”Yeh Yeh”, som han beskriver som den låt som ett halvt sekel senare tog honom hit. Låten må ha 50 år på nacken, och Georgie Fame ha ledsnat på den tusentals gånger om. Men när han sitter vid flygeln och sjunger den med Hans Andersson på bas, Johan Löfcrantz Ramsay, trummor och Amanda Sedgwick på altsaxofon, låter det fräscht som tusan".

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaRoyalKonsertKultur/NöjeMusik
Relaterat