Musik En kramgo byfest. Så skulle man kunna beskriva Stallarholmens egen musikfestival "Come together".

Under fredagen och lördagen flockades artisterna på den uppbyggda scenen vid Vikingavallen. Tyvärr var inte publiken så stor som evenemanget förtjänade. Första året och ett så proffsigt och välgjort arrangemang på en så liten ort är ändå mycket imponerande. Med tanke på omfånget på festivalområdet hade tusentals kunnat trängas innanför byggstaketen.

Under lördagskvällen var det Tommy Nilsson och Jessica Andersson som lockade flest besökare. Den färgglada tjejkvartetten High 15 rev under kvällen av sin andra show för dagen med några ur den yngre publikkategorin framför scenen. Efter femton minuter var det över och sedan tillbringade tjejerna en halvtimme med fansen för att ta selfies och kramas.

Artikelbild

| Lördagskvällens största publik samlades framför scenen då Jessica Andersson uppträdde. Vädret var idealiskt, varmt och en vacker solnedgång bakom trädtopparna.

Innan hade Tommy Nilsson, sommarbrun och fin, svajat omkring på scenen med sin långa kropp, det blonderade håret, iförd färgglad sommarskjorta frenetiskt tuggande tuggummi medan han rutinerat levererade sina största hits: ”Öppna din dörr”, ”Dina färger var blå”, ”Allt som jag känner”, ”Amelia” och så vidare.

Nilsson var skämtlysten för kvällen, avslappnad som bara en artist med över 40 år i bagaget kan vara. Men under Ted Gärdestad-låten ”Den stora sorgens famn” blev det lite för avslappnat och Nilsson glömde helt sonika bort texten. Åtgärd: Pianisten fick googla fram texten på sin telefon. Sedan kunde låten fortsätta, men då hade man nära nog tappat intresset.

Kvällens bästa och mest publikdansande insats stod Jessica Andersson för. Brun som en pepparkaka, iförd jeansshorts och med sitt blonda hårsvall intog hon Vikingavallens scen som det vore en arena av jätteformat. Ett par hundra nöjeslystna stallarholmare gjorde sig redo att dansa efter att ha lösgjort sig från ölfållans härligheter.

Inledningen med The Arks ”Calleth You Cometh I” slog an tonen direkt.

Artikelbild

| Tjejkvartetten High 15 poppade loss för de allra minsta på festivalen.

Det var rock-Jessica vi fick se. En enorm tryckvåg fick gräsmattan att svalla under fötterna. Det fem man starka bandet manglade ut en ljudmatta över nejden. Efter det ett Tina Turner-medley som avslutades med Tina-versionen av ”Proud Mary”. Anderssons intensitet och energi tangerade faktiskt Turner för en kort stund och det blev konsertens absoluta höjdpunkt. Därefter ett pärlband av schlagers och en magnifik avslutning med Bon Jovis ”Living on a Prayer” som extranummer.

Fortsätter Come together Stallarholmen nästa år kan det mycket väl bli ortens stora hemvändarkväll, en plats för många lyckliga återseenden i glada vänners lag.