• Nisse Hallberg kommer med humorshowen "Trött" kommer till Royal i Eskilstuna den 19 november. Foto: Anders Berg
  • Nisse Hallberg gör humorshow om sina åsikter - som han egentligen är rädd för att uttrycka. Foto: Anders Berg
1/

Hallberg till Eskilstuna med show om konflikträdsla

Humor

Jobba med humor utan att ha en åsikt, går det? Det vill komikern Nisse Hallberg ta reda på i sin nya show.

Den 19 november kommer han till Eskilstuna med föreställningen "Trött".

– När jag har en åsikt på scen blir folk glada, det jag är rädd för är att ha det vid middagsbordet där folk kan bli arga, säger han.

Efter att ha gjort upp med sin hypokondri i föreställningen "Jag är sjuk" tar sig Nisse Hallberg nu an sitt nästa irriterande personlighetsdrag. I "Trött" utmanar komikern sin konflikträdsla och försöker sig på åsiktshumor.

– Jag har alltid skrivit anekdotbaserat innan, eftersom jag egentligen inte vågat ha några åsikter. Jag tycker någonting och sedan ändrar jag mig lika snabbt. Och de saker jag tycker är förresten inte så jävla coola, säger han.

Nisse Hallberg utsågs till årets nykomling på Svenska Standup-galan 2015. Fem år tidigare hade han så smått börjat ställa sig på scenen för att skämta, då han tyckte "det där kan jag göra bättre" när han såg svenska komiker försöka sig på standup.

– Men nu har jag respekt för alla eftersom man snabbt lärde sig hur svårt det är. Jag fick en helt annan syn på humor. De flesta komiker säger att de håller på för att fylla något hål i bröstet och det tycker jag är pretentiöst skitsnack. Jag gör det här för att göra folk glada, säger han.

Rädslan för att göra folk arga har däremot förföljt honom genom livet. Han beskriver standup-karriären som ett sätt att bearbeta sin konflikträdsla, som är ännu värre privat.

– Jag kan gömma mig bakom ett skämt. Det är mycket jobbigare att ha en åsikt av scenen. Om jag ska sitta och prata och du ifrågasätter mig, då måste jag stå för det. Jag tycker det är jobbigt bara att du frågar om min konflikträdsla, det gör så blir jag konflikträdd, säger han.

Innan karriären tog fart jobbade Nisse Hallberg som kock. När han beskriver drömmar om framtiden nämns lösa planer på att ta sig utanför Sveriges gränser, men med det kommer också en rädsla för att börja om från noll.

– Som svensk måste man höja ribban om man ska lyckas i London till exempel. Jag vet inte om man orkar, jag skulle väl få börja som kock på någon skitig engelsk pub.

Nisse Hallberg

Ålder: 34 år

Bor: Södermalm i Stockholm

Familj: Jag är singel och bor själv.

Aktuell: Med turnén "Trött" som kommer till Royal i Eskilstuna den 19 november.

Nisse väljer den konflikt han är mest rädd för

Israel-Palestina-konflikten eller Nordkorea-USA

– Israel-Palestina, den pågår ju på riktigt. USA-Nordkorea är bara två fragglar som håller på. Kim Jong-Un och Donald Trump vill känna sig behövda, utan dem skulle det inte finnas någon konflikt.

Leif GW vs Jan Guillou eller Camilla Läckberg vs Little Jinder

– Jag skulle aldrig vilja vara mitt i konflikten mellan Little Jinder och Läckberg. Jag har sett Little Jinder arg många gånger och jag är lite rädd för Josefine. Läckberg har en blick likt Arbogakvinnan. Om man skulle medla i den är det tio resor värre än mellan GW och Guillou. Där har det ju inte hänt så mycket de senaste 20 åren förutom att GW gått upp i vikt och Guillou blivit mer lik sin fru.

Hamnarbetarkonflikten eller Gruvstrejken 1969

– Om man tänker att man ska vara en svartfot så är jag hellre fast i en gruva i Kiruna än med några hamngubbar i Göteborg. De känns så jävla oresonliga på nåt sätt, riktigt stolta socialisthamngubbar. Jag tror folk i LKAB mer var besvikna medan man i Göteborg skulle riskera att få en kniv i ryggslutet.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaRoyalHumor
Relaterat