• "Naturen har ett eget formspråk", säger AnnMargret Johansson Pettersson som gärna återkommer till fröer i sin konst. Foto:
  • AnnMargret Johansson Pettersson visar konst i Foto:
1/

Hon ser formspråket i de små detaljerna

Konst
annons

Med AnnMargret Johansson Petterssons konst får betraktaren en berättelse, om allt från den som aldrig blir uppbjuden på dansgolvet till naturens egen mönstersamling. Nu visas konsten i Konstmagasinet i Katrineholm.

Eskilstunakonstnären AnnMargret Johansson Pettersson är välkänd för sin keramik och textilkonst. Efter en ryggskada har hon lagt målningen till sin skaparbredd då den är mindre fysiskt krävande. Hon älskar att genom måleriet omsätta funderingar i bild, exempelvis kring varför det är herrarna som bjuder upp till dans medan panelhönor vaktar väskor.

— I måleriet kan jag säga vad jag tycker. Och det är skönt med färg, säger hon.

I dag, lördag, är det vernissage i Konstmagasinet vid Resecentrum i Katrineholm för utställningen "Form Frö Ett Ögon Blick" där AnnMargret Johansson Pettersson visar måleri, textil i höstens dova färger samt rakukeramik. Det är första gången som hon visar konst i lokalen. I somras kunde konstintresserade i västra Sörmland se några av hennes verk i friluftsutställningen Konst på åsen. Då visade hon rostiga skärmar med de fröer i detalj som ofta återkommer i det som hon skapar.

— Om man tittar närmare inser man att naturen har ett eget formspråk.

Keramikskålarna återkommer precis som fröerna i måleriet, liksom en blomma och en grönsak.

— Jag älskar amaryllis – och purjolök.

Utställningen i Konstmagasinet är i konstnärsföreningen Kikks regi och pågår till den 27 september.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaKatrineholmKonstKultur/Nöjeutställning
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka