Jennie Abrahamson kommer till Biografbarens nedervåning den 17 november för en intim spelning. Foto:

Jennie Abrahamson till Eskilstuna

Konsert

Hyllade singer/songwritern Jennie Abrahamson tänker ge sina låtar "vad de tål" genom att möta publiken i en rad avskalade, intima konserter i höst. Då kommer hon till Biografbaren i Eskilstuna.

Jennie Abrahamson femte album "Reverseries" släpptes i början av 2017 och fick fina recensioner och nominerades som Årets pop på P3-guldgalan samma år.

Det senaste året har Jennie Abrahamson turnerat med sitt band i Europa, uppträtt på Polarprisgalan och sjungit tillsammans med symfoniorkestrar. Dels tillsammans med Magnus Carlson och Motoboy i Hans Eks satsning "Bowie in Berlin" och dels tolkat Kate Bush ihop med Göteborgssymfonikerna och Malin Dahlström (från Niki & the Dove).

I höst ger sig Jennie Abrahamson ut på soloturné för att möta publiken på ett mer avskalat sätt och för att "ge låtarna en omgång" som hon säger.

– Det händer onekligen någonting med både mig och låtarna när jag skalar ner. Min produktionsstil på albumen är ju att bygga ganska stora världar, och det brukar vi omsätta live när vi spelar med bandet. När jag är helt själv måste allt kokas ned till de viktigaste elementen, det jag fysiskt klarar av på två händer, två fötter och min röst, säger Jennie Abrahamson i ett pressmeddelande.

– Det är som att man måste ge låtarna en omgång, se vad de tål, se dem födas på nytt, säger Jennie Abrahamson.

Den 17 november kommer hon till Eskilstuna för en spelning i Biografbarens nedervåning.

Biljetter finns på Tickster.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaKonsertKultur/NöjeMusik
Relaterat