• I showen '"That´s life" tar Jill Johnson ut svängarna som musiker och ger sig i kast med den en bredare amerikansk repertoar, allt Frank Sinatras anthems till soul, country och r&b. Med på scenen har hon 18 musiker och två nycirkusartister. Foto:
  • I showen varvas storslagna nummer med mer eftertänksamma, poetiska inslag, enligt producenten Mikael Gordon-Solfors. Foto:
  • Scenkostymerna är skapade av Lars Wallin. Foto:
  • Den 4 mars kommer föreställningen till Stiga Sports arena i Eskilstuna. Foto:
1/

Jill Johnson tar Las Vegas till Eskilstuna

Show

Jill Johnsons påkostade Las Vegas-show "That´s life", som spelas i Göteborg, har gjort en makalös succé hos både kritiker och publik.

Nu tar stjärnan med sig föreställningen på turné. Den 4 mars landar den i Stiga Sports arena i Eskilstuna.

Showen "That´s life" är storslagen, känslosam och poetisk, traditionell men fast förankrad i vår samtid. Artisten Jill Johnson och föreställningens producent Mikael Gordon-Solfors behöver många ord för att beskriva resultatet av flera års arbete och planering, när de ger telefonintervjuer till landsortsmedier inför den kommande turnén.

Men det kanske räcker med att konstatera att publiken som sett "That´s life" på Gothia Towers i Göteborg, ger Jill Johnson och de andra 20 personerna på scenen flerfaldiga stående ovationer, kväll efter kväll.

— Jag står där med tårblanka ögon, säger Jill Johnson.

Hon berättar att bakgrunden till showen, som förutom henne själv omfattar Bohuslän Big band, ett kompband och två nycirkusartister, återfinns i hennes föräldrars knastriga vinylskivor, hennes pappas önskan att få höra sin dotter sjunga storbandsjazz och kontakten med producenten Mikael Gordon-Solfors. När Jill Johnson och han skildes åt efter att ha skapat krogshowen "Jill" på Hamburger börs för några år sedan, tog de i hand på att de någon gång skulle samarbeta igen med något innovativt och nytt.

That´s life

Show med Jill Johnson och Bohuslän Big band

Gästar Stiga Sports arena i Eskilstuna den 4 mars

Biljetter släpps tisdag den 5 december.

Jill Johnson sådde ett frö och det föll i god jord hos Mikael Gordon-Solfors. På ett skelett av idéer och efter inspirationsinhämtning på plats i Las Vegas har de sedan spunnit vidare, och det som från början tedde sig som en omöjlighet, en dröm om en show med ett 20-tal musiker på scenen, storslagna scenkostymer av Lars Wallin, en 35 meter bred scen och nycirkusartister som lägger en extra dimension till föreställningen, kunde förverkligas.

Jill Johnson säger att hon gick in i rollen som crooner med mycket passion men helt utan säkerhetslina.

— Jag fick helt enkelt älska mitt jobb ännu lite mer.

Jag är mitt i livet, jag vet vem jag är och älskar mitt jobb.

Det har gått nästan 20 år sedan Jill Johnson fick sitt stora genombrott med schlagern "Kärleken är" i Melodifestivalen. I dag är hon en av Sveriges mest älskade och respekterade artister, detta trots att hon under hela sin karriär lagt tyngdpunkten och hjärtat i countrymusiken, en genre som med Jill Johnsons egna ord, kämpar med motvinden i Sverige.

Redan när hon medverkade i fjolårets omgång av "Så mycket bättre" hade Jill Johnson tagit klivet in i kretsen av folkkära svenska artister, delvis tack vare SVT-programmet "Jills veranda", som nu är inne på sin tredje säsong.

— Verandan är också resultatet av en blygsam förfrågan som förverkligades till något stort. Glansen som jag sedan har fått sola mig i delar jag med minst 20 andra. Varenda sladd jag kliver över har lagts dit av någon som har en del i framgången.

— Men sedan tror jag också att projekten landat mjukt och tryggt beroende på att jag är mitt i livet, jag vet vem jag är och älskar mitt jobb. Jag är vuxen och trygg nog att våga utmana mig själv.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaStiga Sports ArenaKultur/NöjeMusikShow
Relaterat