Kerstin Tenning, ordförande i Torshälla konstförening, berättar om konstloppisen som arrangeras i Toyotas bilhall i Eskilstuna den 26 och 27 januari. Foto:

Konstloppis poppar upp i bilhall

Konst

På lördag och söndag den 26-27 januari arrangerar Torshälla konstförening en konstloppis i Toyotas bilhall i Eskilstuna. Då säljer ett tiotal personer konst och konsthantverk.

Vem drömmer inte om att göra ett konstfynd på en loppmarknad? Eller åtminstone komma över ett konstverk man tycker om för en rimlig peng? Det kommande veckoslutet kanske möjligheten dyker upp när medlemmar i Torshälla Konstförening säljer av sitt överflöd av konst, som samlats på hög genom åren.

Samarbetet med en av Eskilstunas bilförsäljare kom till tack vare försäljningschefens stora konstintresse. Genom att köra undan några bilar frigörs stora vita väggar att visa konst emot.

Det som saluförs är enbart konst och konsthantverk, berättar Torshälla konstförenings ordförande Kerstin Tenning.

– Inte bruksföremål, porslin eller annat jox. Sådant finns det gott om på vanliga loppisar, säger hon.

Under de två dagarna säljs dock inte bara second hand-konst. Även aktiva konstnärer har bjudits in för att sälja sin egenproducerade konst, berättar Kerstin Tenning.

– Folk bestämmer själva vilka priser som de ska ta ut och prutar som de vill, säger Kerstin Tenning.

– Man kan säkert göra fina fynd, om inte annat är det ett gyllene tillfälle för folk som vill ha något som inte är så dyrt. Dessutom är det inte ofta det finns ett så blandat utbud, säger Kerstin Tenning.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaTorshällaKonstKultur/Nöje
Relaterat