• Förra sommaren kunde man se Ola Wallinder som Il Capitano i en commedia dell'arte-föreställning med Teater7 i Rademachersmedjorna. Denna sommar återkommer Il Capitano i farsen ”Sex fiaskon och en doktor”. Foto:
  • ”Herr Salladins Magiska värld” spelas 16-17 juni. Foto:
1/

Kultursommar i smedjorna

Teater

Farser, barnteater, festival och guidade turer varvas med allsång i Rademachersmedjorna i sommar.

Nu presenteras sommarens program i Eskilstunas eget friluftsmuseum.

Rademachersmedjorna utgörs av en samling bevarade byggnader från Reinhold Rademachers smidesmanufaktur från 1650-talet. Bland de faluröda husen och gröna gräsmattorna finns inte bara café, restauranger och hantverkare utan även en friluftsscen där det händer saker hela sommaren.

Tre olika teaterföreställningar kommer att spelas. Bland annat kommer Braunerhielmska Friluftsteatern att för 50 året i rad spela fars. I år heter pjäsen "Om man bäddar får man ligga!” och premiären äger rum den 4 juli.

Dessutom återvänder Teater 7 som spelar fars i den klassiska teaterformen commedia dell'arte med rötter i 1500-talets Italien. ”Sex fiaskon och en doktor” heter årets föreställning.

Annat som utspelar sig på scenen är ett traditionellt kvällskvitter. I augusti kommer Duo Linnskog med gästartister att bjuda på låtar i allsköns genrer och en hel del allsånger.

I augusti återkommer även den mångkulturella festivalen Four Corners i Rademachersmedjorna, med foodtrucks, hantverk och artistuppträdanden.

Kultur och nöje i Rademachersmedjorna

16-21 juni: Smetunas vecka. Eskilstuna stadsmuseums museipedagoger på plats i barnens leksmedja. Hantverk, visningar, riddardubbning, lek och mycket mer. Fri entré.

16-17 juni: Kritikerrosad barnteater ”Herr Salladins Magiska värld” med Braunerhielmska Friluftsteatern.

Onsdag-söndag 27 juni-19 augusti: öppet i museismedjan och leksmedjan. Upplev hur det var att bo och arbeta på området för 350 år sedan. Fri entré.

Onsdag-söndag 4-22 juli: Dramatiserade visningar. Följ med tillbaka till 1600-talet och möt några av de människor som levde då. I årets manus är det kvinnornas historier som får ta plats.

Onsdag-söndag 4-15 juli. Farsen "Om man bäddar får man ligga!” med Braunerhielmska Friluftsteatern.

20-21 och 26-29 juli: ”Sex fiaskon och en doktor” - commedia dell’arte med Teater 7.

Måndagarna 6, 13 och 20 augusti: Kvällskvitter med allsång med Duo Linnskog. Fri entré.

11 augusti: Four Corners Festival - mat, musik och uppträdanden från världens alla hörn. Fri entré.

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaKultur/NöjeKulturhistoriaMusikallsångfestival teater
Relaterat