John Holm kommer till Eskilstuna för en spelning senare i oktober. Foto:

Legenden John Holm gästar Royal

Konsert

En av Sveriges mest hyllade och mytomspunna artister är singer/songwritern John Holm. Den 26 oktober kommer han till Royal i Eskilstuna för en spelning.

Med sin spröda röst och egensinniga låtar har John Holm trollbundit och inspirerat musikälskare sedan 1972, då han släppte sitt första album ”Sordin”. Två år senare kom nästa album, ”Lagt kort ligger” med låtar som ”Maria, många mil och år från här” och 1976 gav han ut albumet ”Veckans affärer”.

Det dröjde ända till 1988 innan John Holm gav ut ny musik på albumet "Verklighetens afton”. Sedan flyttade John Holm till USA och det tog ytterligare elva år innan han återkom med ännu ett album, ”Vägen till Californien”.

John Holm var länge extremt sparsam med att spela inför publik. Först 2015, efter flera decenniers uppehåll, gjorde John Holm en konsert. Sedan dess har han gjort några mindre turnéer, och spelade bland annat på Royal i Eskilstuna hösten 2016.

John Holm är nu aktuell i en kommande tv-dokumentär. Han har även sjungit en duett med Per Gessle på hans senaste soloalbum.

Denna höst ger sig John Holm ut på vägarna igen, och gör alltså ett stopp i Eskilstuna.

Som tidigare har han med sig Jesper Wihlborg på gitarr och sin son, Alex Holm, på munspel och körsång. I Eskilstuna medverkar även Alexander Gunnarsson på percussion.

Förband är Spinning Jennies.

Biljetter till konserten finns på tickster.com.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaRoyalKonsertKulturKultur/NöjeMusik
Relaterat