• Lindäng från Eskilstuna släpper en ep lagom till midsommar. I fjol spelade de på Picnic i Parken och öppnade Gainesvillefestivalen. Foto:
  • Daniel Andersson är gitarrist, sångare och låtskrivare i Lindäng. Foto:
1/

Lindäng håller på midsommartradition

Musik

Eskilstunabandet Lindäng fortsätter att släppa musik lagom till sommarsolståndet. På midsommarafton kommer gruppens fjärde ep.

Den här gången har Lindäng fått förstärkning i studion av singer/songwritern Angelina Pavanelli.

Lindäng består av sex musiker med rötterna i band som Coaster och Ywonne - som var en del av den stora vågen av framgångsrika rock- och popband som sköljde över Sverige från Eskilstuna. Bandet bildades för ett drygt decennium sedan när ett kompisgäng åkte till en sommarstuga i just Lindäng i Näshulta, för att spela ihop en helg. Med sig ut ur stugan hade de ett bandnamn och inspelningar av några låtar. Därpå följde tio år av harvande i replokalen, då Lindäng bara spelade en enda gång för publik. Men förra sommaren klev bandet upp på scenen och spelade både på Picnic i Parken och på Gainesvillefestivalen.

Daniel Andersson är låtskrivare, sångare och gitarrist i Lindäng, han berättar att den senaste ep:n, som innehåller fyra låta, har spelats in under våren och mastrats av Douglas Carr.

– Det kanske låter lite dumt att släppa sin musik på just midsommarafton, vilket det egentligen också är. Men vi har gjort nu gjort det tre år på raken och har för avsikt att göra detsamma även nästa år.

I år har bandet tagit med Eskilstunamusikern Angelina Pavanelli.

– Att ha med Angelina Pavanelli kändes så bra att hon medverkar på tre av fyra låtar, berättar Daniel Andersson.

I höst planerar Lindäng att släppa mer musik på vinyl.

Lindäng

Daniel Andersson, leadsång och akustisk gitarr, Jonas Peterström, trummor, Joakim Wallin, gitarr, Adam Heldring, gitarr, Henrik Buder, synth & gitarr och Mattias Green, bas, blås och studioteknik.

Aktuella med ny ep med fyra låtar som släpps på egna etiketten "Sudden Comfort" på Spotify med flera streamingtjänster på midsommarafton.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Plats/EskilstunaKulturMusik
Relaterat