Ola Öhlin, Johan Lundström, Thomas Wahlström, Jörgen Bröms och Peter Johansson utgör bandet Bleak Outlook från Eskilstuna.

Ljusa utsikter för Bleak Outlook

Musik

Skivsläpp, rockkryssning och roligt nästan jämnt - för de fem herrarna i Eskilstunabaserade punkbandet Bleak Outlook tycks framtidsutsikterna goda.

Den här helgen går Bleak Outlook till sjöss och medverkar i "Rock at sea", en rockkryssning till Mariehamn tillsammans med band och artister som Stiff Little Fingers och Dregen.

Nästa helg släpper bandet sitt album "Beggars can't be choosers", det kommer de att uppmärksamma genom releasekonserter både i Stockholm i Eskilstuna.

I Eskilstuna äger den rum den 1 december i Biografbarens nedervåning. Då kommer även bandet Allan Ladds att medverka som publikvärmare, berättar Thomas Wahlström, sångare i bandet.

Albumet är inspelat live i studion, sedan har vissa pålägg gjorts.

— Vi ville uppnå ett ljud som vi känner igen och tycker om och uppdatera det till 2017, säger Wahlström.

I november i år har det gått 40 år sedan legendariska punkbandet Sex Pistols släppte sitt album "Never mind the bollocks here's the Sex Pistols". Alla i Bleak Outlook har fyllt 50 och var med om den första punkvågen i slutet av 1970-talet. Nu upplever de att det åter finns ett stort intresse för punk.

— Gamla punkare har blivit nostalgiska och har pengar, säger Thomas Wahlström, som tycker att punkens tillåtande attityd till musik där vem som helst kan spela och att vad som helst duger och är bra nog så länge det känns bra och är roligt, känns viktig att sprida.

— Vi får se hur långt vi kan komma på den glädje vi känner i dag.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaKonsertKultur/NöjeMusik
Relaterat