Johannes Geworkian Hellman, vevlira och LarsEmil Öjeberget, dragspel i Symbio gav en lunchkonsert på onsdagen. Foto:

Magiskt sväng med Symbio

Konsertrecension

Tänk er en blandning mellan Benny Anderssons orkester, R'n'B med Beyoncé, tung bluesig rock med Led Zeppelin och så lite orgel av Olivier Messiaen - allt framfört på instrumenten vevlira och dragspel.

När de två musikerna i Symbio, Johannes Geworkian Hellman, vevlira och LarsEmil Öjeberget, dragspel, ger lunchkonsert hos Scenkonst Sörmland i Eskilstuna känner jag mig som en mugglare. På scenen sitter trollkarlar som använder magi för att skapa galet svängig och aktuell musik på instrument som inte förknippas med samtida populärmusik. Jag har inte hört något liknande, samtidigt som duons egna låtar känns märkligt välbekanta. Som från en parallell värld, fast jag vet att det egentligen handlar om vanlig hederlig musikalitet, kreativitet och tusentals timmar av övning och utbildning.

Under hela konserten funderar jag på att om jag skulle göra en svensk crime-noir-serie för tv skulle jag anlita Symbio att göra soundtracket.

Symbio kallar föreställningen "Musik, drömmar och andra (livs)viktiga saker", och är i Sörmland några veckor för att spela för elever i högststadie- och mellanstadieskolor runt om i länet. Grattis till dem.

.

Musik

Symbio

Johannes Geworkian Hellman, vevlira och LarsEmil Öjeberget, dragspel

Scenkonst Sörmland, Eskilstuna

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaSörmlandKonsertKultur/NöjeMusik
Relaterat