Musikalartisten Victoria Tocca har producerat föreställningen som innehåller kända musikalpärlor.

Musikalisk resa från Broadway till Duvemåla

Eskilstuna

Victoria Tocca är musikalartisten bakom "Från Broadway till Duvemåla" som har nypremiär på Lokomotivet i Eskilstuna i kväll, fredag.

– Grundtanken är att sångarna ska sjunga de låtar de gör allra bäst!, säger hon.

Snart firar hon femårsjubileum med föreställningen som bygger på hits från musikaler som "Phantom of the Opera", "West Side Story", "Kristina från Duvemåla", "Jesus Christ Superstar" och "Sound of Music".

Allt började när Victoria Tocca vände hem till Sverige efter en framgångsrik karriär i USA och Tyskland.

– Jag är inte mycket för att sitta och vänta på att någon producent ska höra av sig, därför bestämde jag mig för att producera själv.

Utgångspunkten var "stora röster och stora känslor" framförda av duktiga musikalartister som, liksom Victoria Tocca själv, varit ute i världen och jobbat men som inte självklart är kända namn hemma i Sverige.

– Jag vill gärna visa att det finns fler än Peter Jöback. Inget ont om honom, han är fantastisk, men han är inte ensam. Det finns så troligt många duktiga artister i vår genre.

Urpremiär begicks 2016 och sedan dess har sångarna skiftat, till exempel deltog inte Victoria själv i förra säsongen då hon satte upp musikalen "Broarna i Madison county" i Stockholm, där för övrigt Eskilstunakillen Mattias Disman hade en av rollerna.

– Artisterna går omlott och gör andra jobb mellan varven och repertoaren ändras kontinuerligt. Efter varje föreställning lyssnar vi av vad publiken skulle vilja höra. Att vi har en låt ur "Jesus Christ Superstar" nu är en direkt följd av det. På samma sätt tar vi ibland bort låtar som inte funkar. Andra sånger sitter bra trots att de inte är så kända tidigare, så har vi till exempel plockat in musik ur "The Greatest showman" och det har varit rätt på en gång.

Till nypremiären i kväll utlovar Victoria Tocca bland annat "Gabriellas sång" och dessutom medverkan av Joachim Bergström, medlem i gruppen High Society där också Rennie Mirro och Karl Dyall ingår.

Om föreställningen

"Från Broadway till Duvemåla" - musikalhits framförda av Victoria Tocca, Laila Adéle, Niklas Asknergård, Joachim Bergström, Malena Tuvung, Martin Kagemark. Kapellmästare: Carina E Nilsson.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MusikalEskilstunaLokomotivetKulturKultur/NöjeMusik
Relaterat