Jan-Olof Ericson med ett foto från Jämtland, taget en tidig morgon i september. Foto:

Naturfoto i Lasarettsgalleriet

Eskilstuna

Jan-Olof Ericson har varit snickare i hela sitt yrkesliv och en passionerad fotograf på fritiden. Nu visar han bilder från fyra landskap i Lasarettsgalleriet på Mälarsjukhuset.

I morgon, onsdag den 24 januari öppnar Jan-Olof Ericsons utställning där han visar fotografi och även en del måleri. Alla bilderna har det gemensamt att de skildrar naturen på olika sätt.

Jan-Olof Ericson visar bilder från Gotland (Fårö), Sörmland (Eskilstuna), Västmanland och Jämtland. Trakter som Jan-Olof Ericson har eller har haft personlig koppling till.

På Fårö, där han har haft sommarstuga och enligt egen utsago "fotat varenda sten" finns ett stort antal bilder, liksom från Jämtland, där han numera har ett fritidshus.

— Jag försöker hitta det som är lite kul, säger Jan-Olof Ericson och pekar på suggestiva fotografier av en Ismundstjärnen i Jämtland tagna just när solen skingrar dimman en tidig morgon i september.

Jan-Olof Ericson har varit yrkesverksam som snickare, han har haft egen firma som har varit inriktad på att bygga kök och badrum. Efter jobbet har kameran funnits där.

— Jag har fotograferat sedan jag var i 15-årsåldern, berättar han.

Bildskapandet har på senare år även kommit at omfatta måleri. I Lasarettsgalleriet visar Jan-Olof Ericson målningar, de flesta med blomstermotiv. Det är studier av orkidéer, vallmor, prästkragar och deras fröställningar.

Utställningen pågår till och med den 21 februari.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaMälarsjukhusetKonstKultur/Nöje
Relaterat