• Jesper Bengtsson regisserar musikalen "Råttfångaren" med musik av Joakim Thåström i Kolhusteatern i Hälleforsnäs. Premiär den 27 juli. Foto:
  • Joakim Thåström skrev musiken till "Råttfångaren" tillsammans med Per Hägglund. Bilden är tagen vid Thåströms konsert i Eskilstuna den 1 november 2017. Foto:
1/

Nu söks aktörer till Thåströms musikal

Musikal

Vill du spela en roll i Joakim Thåströms musikal "Råttfångaren" i Kolhusteatern i sommar? Den här veckan hålls två auditioner i Eskilstuna och Flen.

Musikalen bygger på den klassiska sagan "Råttfångaren i Hameln" och hade premiär på Dramaten i december 1998. För texten står Rikard Bergqvist och för musiken Joakim Thåström och Per Hägglund (keyboardist, saxofonist och låtskrivare i Imperiet).

Den handlar om staden Hameln som drabbats av en råttinvasion. Då dyker Råttfångaren upp. Om han får betalt lovar han att befria staden från råttorna genom att spela på sin magiska flöjt.

Jesper Bengtsson, som ska regissera föreställningen i Hälleforsnäs i sommar, berättar att den rockiga musikalen kräver en stor ensemble med många barn och ungdomar.

Därför ordnar Kolhusteatern nu kvällsauditioner i både Eskilstuna (tisdag 28 november) och Flen (torsdag 30 november), där hugade aktörer kan visa vad de går för.

— Vi behöver en ensemble om cirkla 25 personer för större och mindre roller, säger han.

Roller man kan söka till är dels som barn och råttor (man kommer inte att ha råttkostym, försäkrar Jesper Bengtsson), och det finns också flera roller för ungdomar och vuxna. Till exempel borgmästaren och bormästarfrun och deras dotter Lovisa, råttningen, råttkungen och råttprinsen, Klumpfot och så förstås råttfångaren själv.

— Det roliga är att det är många jämnstora roller som har repliker och sånger, säger Jesper Bengtsson.

Repetitionerna börjar den 7 januari.

Råttfångaren

Musikal baserad på "Råttfångaren i Hameln" av Rikard Bergqvist (text) och Joakim Thåström och Per Hägglund (musik).

Spelas av Kolhusteaterns i Hälleforsnäs med premiär den 27 juli 2018.

Tisdag kväll den 28 november hålls öppen audition till föreställningen i ABF-huset i Eskilstuna.

Torsdag kväll den 30 november hålls öppen audition till föreställningen i Flens bibliotek.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

KolhusteaternEskilstunaFlenKolhusteaternKultur/NöjeMusik
Relaterat