Tomas Wahlqvist och Dag Lundin med broschyren "Dag Lundin tonsättare"

Ny skrift om Dag Lundin

Musik

Han har komponerat mer än 300 verk och skrev sin första marsch redan som femåring. Det och annat får man veta i skriften "Dag Lundin tonsättare" av Tomas Wahlqvist.

Dag Lundin är kompositör, frilansande musikrecensent och pensionerad musiklärare bosatt i Strängnäs. Han är produktiv och flitigt anlitad som tonsättare.

Strängnäsbon Tomas Wahlqvist, som bland annat har ett förflutet som Falu kommuns informationschef, tycker att Dag Lundin förtjänar mer uppmärksamhet. Därför har han skapat trycksaken "Dag Lundin tonsättare". Under arbetet har han fått upp ögonen för omfattningen av Dag Lundins tonsättargärning, som omfattar allt från orkesterverk, pianomusik, körverk till kammarmusikstycken och orgelmusik.

— Jag har insett vilken insats han har gjort i konstmusikens tjänst, säger Tomas Wahlqvist, som ville göra skriften i samarbete med Dag Lundin medan denne fortfarande är aktiv.

Skriften omspänner hela Dag Lundins tonsättarliv, som började redan nar han var fem år och komponerade "Djurens sorgmarsch" för att han tyckte synd om de vilja djuren som tvingades sova utomhus i mörker och kyla.

— Vi har tagit det från början fram till dags dato, säger Tomas Wahlqvist.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsKultur/Nöjemusik
Relaterat