• Daniel Gildenlöw. Foto:
  • På tisdag den 28 mars spelar Pain of Salvation live i Lokomotivet i Eskilstuna.
1/

Pain of Salvation ger show i Eskilstuna

Musik

Plötsligt händer det. Om en vecka finns chansen att se Eskilstunas rockiga internationella stolthet, Pain of Salvation, på Lokomotivet.

I januari släppte Pain of Salvation albumet ”In the Passing Light of Day". Sedan dess har bandet varit på en USA-turné, och nu laddar man om för Europa.

De så kallade produktionsrepetitionerna, där man finslipar showen med ljud och ljus innan utrustningen lastas på långtradare, äger rum på Lokomotivet i bandets hemstad Eskilstuna.

— Det var de som jobbar på Lokomotivet som undrade om vi inte skulle passa på och göra en show i samband med produktionsrepen. Vi tyckte att det var en bra idé, så nu gör vi ett bonusgig tisdag 28 mars, säger Daniel Gildenlöw, som är sångare och frontman i Pain of Salvation.

— Vi ska köra det fulla giget med allt ljus och ljud. Det blir väl drygt en och en halv timme, säger Gildenlöw.

Redan dagen efter konserten i Eskilstuna inleds den delvis redan utsålda Europaturnén med en spelning i Köpenhamn. Sedan går turen vidare genom Tyskland, Tjeckien, Italien, Frankrike, Spanien och Holland och England.

Det är stor skillnad att spela i städer som Berlin och London jämfört med Milano, Madrid och Barcelona, där det är mer ös.

— Man får en helt annan respons från publiken där som är tydligare med sina känslor, säger Daniel Gildenlöw.

Biljetterna till Lokomotivet är släppta och finns på Ticketmaster.

— Vi öppnar klockan 18.00 och spelar 19.00. Det ska bli skoj, verkligen, säger Daniel Gildenlöw.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaKonsertKultur/NöjeMusik
Relaterat