• Per Persson är mest känd som frontman i Perssons Pack. Nu har han bildat duo med Niclas Frisk och kommer till Eskilstuna. Foto:
  • Niclas Frisk från bland annat Atomic Swing och A Camp gästar Royal i Eskilstuna på lördagen den 7 april tillsammans med Per Persson. Foto:
1/

Persson och Frisk till Royal utan pack

Konsert

De möttes när de jobbade på ett lager i Stockholm på 1980-talet. Sedan dess har Per Persson och Niclas Frisk spelat ihop i olika konstellationer. Nu kommer de till Eskilstuna med varsin gitarr och en massa låtar.

Den som kan sin svenska pophistoria vet att det är tyngd i namnen Per Persson och Niclas Frisk. Tillsammans och var och en för sig har de skrivit och framfört musik som blivit viktiga byggstenar i den svenska populärmusikens dna. Som medlemmar i band som Perssons Pack och Traste Lindéns Kvintett, i sina egna namn och tillsammans med andra.

Niclas Frisk har utöver gitarrspelande i Pack och Kvintett frontat ett av 90-talets stora svenska band, Atomic Swing, bildat A Camp med Nina Persson och Nathan Larson och Sweet Chariots tillsammans med Andreas Mattson. Han har även skrivit låtar till andra artister och tv-serier. Niclas Frisk är upphovsman till ledmotivet i superpopulära "Fröken Frimans krig".

Per Persson är främst känd som frontman i Perssons Pack, Persson & Nya packet och låtar som "Bortom månen och Mars", "Mördar-Anders" och "Tusen dagar härifrån".

Nu har Niclas Frisk och Per Persson bildat duon Persson & Frisk som är ute på en miniturné. Lördag den 7 april gästar de Royal i Eskilstuna.

– Vi kommer att köra mina låtar, för jag orkar inte spela Niclas, säger Per Persson på sitt särpräglade och lite lagom vanvördiga vis.

– Niclas kan mina låtar men jag kan inte hans och jag kan inte lära mig hans, fortsätter Persson.

Den som räknat med att få höra Niclas Frisks musik, och kanske till och med ledmotivet ur Frökens frimans krig ska dock inte misströsta.

– Niclas kör ett intro innan jag kommer, säger Per Persson.

Miniturnén omfattar bara tre konserter och har sin upprinnelse i en utsåld spelning med Persson & Frisk på Nalen i Stockholm strax före jul. Per Persson berättar att han blev riktigt nöjd med hur snyggt det lät.

– Två gitarrer låter luftigt och bra, säger Per Persson.

Konserten kommer också att bjuda på en del snack och minnen.

– Niclas kan ju berätta om när vi var med Jacob Hellman i Ulan Bator, säger Per Persson.

Den som vill se mer av Persson och Frisk kan åka till Skottvång nästa helg. Lördag den 14 april spelar Persson & Nya packet i gruvan.

– Det är så skönt att kunna göra olika saker, jag kan ställa mig upp ensam och spela, eller ihop med Niclas Frisk eller med ett stenhårt rockband, säger Per Persson.

Persson & Frisk

Per Persson och Niclas Frisk

Lördag 7 april, Royal, Eskilstuna

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

Platser/EskilstunaRoyalKonsertKultur/Nöjemusik
Relaterat